Babboe lanceert 2-wiel bakfiets, Babboe City


`Wensen van ouders en kinderen bepaalden het ontwerp'

AMERSFOORT, 20101014 -- Na maanden onderzoek, testen en ontwikkelen hebben de ouders van Babboe vandaag hun jongste telg, de tweewieler Babboe City, gelanceerd. De bakfiets is ideaal voor druk (stads)verkeer. Je fietst er gemakkelijk en licht mee weg. Babboe City valt extra op door het onderscheidende design, naar ontwerp van het Nederlandse bureau Jcobs BV. De wensen van ouders en hun kinderen waren het uitgangspunt bij het ontwerp.

Chic/>
De opvallende beukenhouten bak heeft zachte, ronde hoeken en een hoge rand voor extra veiligheid. De banden zijn extra dik, waardoor de fiets nog comfortabeler is. Er is zelfs een speciale maxi cosi drager ontwikkeld voor de veiligheid van de allerkleinste passagiers in de bak. De kleurcombinatie antraciet grijs - cognac in combinatie met de stoere gelakte houten bak geeft de Babboe City een eigentijdse en chique uitstraling.

Sneller dan de auto
"Een ritje naar school met de Babboe City is in de stad al gauw een stuk sneller dan de auto", verzekert Carien Bardoel, directeur van Babboe. En dat is ook nog eens goedkoper en beter voor het milieu. De bakfiets is uitgebreid getest op veiligheid en duurzaamheid door de internationale testautoriteit SGS.

Specificaties van de Baboe City:
* Shimano Nexus 7 versnellingen
* Shimano Nexus rollerbrakes voor en achter
* Sterke wielen met dubbelwandige velgen en extra dikke spaken
* Dikke banden voor extra vering en comfort
* Driepuntsgordels
* Bak heeft geen scherpe hoeken en punten
* Bak heeft een hoge rand voor goede bescherming van de kinderen
* Maxi Cosi gemakkelijk te bevestigen
* Stabiele en stevige standaard
* LED verlichting voor- en achter
* Bandreflectie
* Beukenhouten bak vervaardigd in Europa voorzien van PEFC keurmerk
* SGS testrapport
* Uit te breiden met degelijke bagagedrager, geschikt voor het bevestigen van een kinderzitje

De Babboe bakfiets (2006) is een initiatief van ouders die graag een kwalitatief hoogwaardige en veilige bakfiets wilden hebben, maar de prijzen van bestaande aanbieders te hoog vonden. Samen met een ingenieursbureau is de eerste Babboe (Big) ontwikkeld. Kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid, handigheid en vormgeving zijn bij de ontwikkeling van Babboe bakfietsen uitgangspunten. De wensen van ouders staan hierbij centraal. www.babboe.nl