De nieuwe Skype brengt mensen dichterbij elkaar dan ooit

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20101014 --

Skype kondigt vandaag de nieuwe Skype voor Windows aan, waarmee het nog makkelijker en leuker wordt om in contact te blijven met vrienden en familieleden.

  • Met de integratie van Facebook News Feed en Phonebook in Skype is het nu nog eenvoudiger in contact te blijven met vrienden en interessante groepen.
  • De nieuwe look & feel zorgt voor zeer intuïtieve navigatie en maakt het nog makkelijker audio- en videogesprekken te voeren, instant messages te sturen en te ontvangen of een scherm, bestanden e.d. met anderen te delen.
  • Met de nieuwe group video calling feature (beschikbaar in beta) is het voor Skype gebruikers mogelijk nog meer vrienden en familieleden samen te brengen.

De integratie van Facebook maakt Skype nog socialer. Via de Facebook News Feed blijven gebruikers up-to-date en kunnen ze zelf communiceren, zo is het mogelijk status updates te doen, te reageren op feeds en is de bekende ‘like this’ feature direct toegankelijk vanuit Skype. Via de geïntegreerde Facebook Phonebook is het zelfs mogelijk om via een paar clicks je Facebook vrienden te bellen en SMS’en, gewoon op hun mobiele telefoon of vaste lijn. En als je Facebook vriend ook een Skype contact is, kun je eenvoudig een gratis Skype-to-Skype gesprek beginnen.

In de eerste helft van 2010 was ongeveer 40% van alle Skype-to-Skype gesprekken een videogesprek. Bij het downloaden van de nieuwe versie van Skype krijgen gebruikers een gratis beta versie van ‘group video calling’, waarmee het mogelijk is een videogesprek met meer dan twee personen uit te proberen. Met de dynamische interface is het zeer eenvoudig te zien wie er aan het praten is, het videoscherm van de spreker wordt namelijk automatisch groter dan de schermpjes van de overige gespreksdeelnemers. Met de introductie van group video calling, kunnen vrienden, familieleden en collega’s nog beter communiceren wanneer ze niet bij elkaar kunnen zijn.

Het totale aantal Skype gebruikers is samen gemiddeld goed voor 520 miljoen minuten conversatie via Skype per dag, variërend van gratis Skype-to-Skype gesprekken tot het tegen lage kosten bellen naar mobiele telefoons of vaste lijnen. Door de verbeterde user interface in het nieuwe Skype is het nog makkelijker en leuker in contact te blijven met je vrienden. Na het starten van een video of audio gesprek, biedt Skype een fantastische gespreksbeleving die externe afleiding tot het minimale beperkt. Bovendien is het een stuk eenvoudiger geworden bestaande contactpersonen te vinden, naast de gebruikersnaam worden nu ook foto’s, gebruikersafbeeldingen en mood messages getoond. Met de real-time zoekfunctie is het tevens erg simpel nieuwe contacten aan Skype toe te voegen.

Met focus op een verbeterde gesprekskwaliteit, introduceert de nieuwe versie van Skype ‘automatic call recovery’, waarmee gesprekken automatisch worden hersteld indien door een slechte internetverbinding de connectie tijdelijk verbroken wordt. Bovendien houdt een gesprekskwaliteitmanager de audio- en videokwaliteit tijdens een gesprek in de gaten, wat helpt bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de gespreksbeleving.

Met een continue update van de mood messages van je vrienden en familieleden, dient het nieuwe Skype Home als dashboard voor je Skype ervaring. De tutorials helpen je bovendien optimaal gebruik te maken van Skype, variërend van hoe je een videogesprek moet voeren tot hulp bij het verkrijgen van een Skype account.

De nieuwe Skype is te downloaden via www.skype.com.