Europese primeur: pizza bestellen via Android app


AMSTERDAM, 20101014 -- Eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl lanceert volgende week de eerste Europese Android eten-bestelapplicatie. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Met de concurrerende iPhone kan al meer dan een jaar eten worden besteld. De Android applicatie is vandaag aan de Nederlandse pers gepresenteerd op technologiebeurs PRESSzone'10 in de Amsterdamse club Panama.

Directeur Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl: "Het succes van onze iPhone applicatie heeft alle verwachtingen overtroffen, de app is al meer dan 100.000 keer gedownload. Na de iPhone is Android momenteel het meest populaire platform. Het lag daarom voor de hand dat wij ook met een applicatie voor dat systeem zouden komen." Volgende week lanceert Thuisbezorgd.nl een beta versie met beperkte functionaliteit. Deze versie zal nog geen geavanceerdere functies bevatten als Rabo SMS betalen, hetgeen al wel werkt in de iPhone app. Er kan natuurlijk wel eten mee worden besteld.

Verschuiving van web naar mobiel
Via mobiele websites, smartphone app's maar ook tablets wordt steeds vaker besteld. Van alle maaltijdbestellingen wordt nu al bijna 10 procent via een mobiel apparaat geplaatst. Groen verwacht dat het percentage bestellingen via mobiele sites of applicaties binnen een jaar zal verdubbelen. "De groei is fenomenaal. Het gaat daarbij wel om een verschuiving. Netto levert het natuurlijk niet veel op, deze mensen bestelden vroeger via de website en doen dat nu vanaf de bank."

Het bedrijf is de eerste in Europa waarbij het mogelijk wordt via het Android platform eten voor bezorging te bestellen. Na de lancering in Nederland volgt lancering in de andere landen waar moederbedrijf Takeaway.com actief is. Eten bestellen kan nu via de reguliere en mobiele website, via Microsoft Media Center, Philips Net-TV, en de twee mobiele applicaties.