Teradici en Wyse laten duizenden bezoekers van VMworld 2010 Europe kennis maken met desktopvirtualisatie en cloud computing

Remote Imaging Protocol voor zero clients van marktleider gekozen voor labs van VMworld Europe 2010 voor High-Performance WAN en LAN Remote Desktops

KOPENHAGEN, Denemarken--(BUSINESS WIRE)-- 20101014 --

Op VMworld Europe 2010 hebben Teradici (stand #10) en Wyse (stand #29) vandaag bekendgemaakt dat zij zijn gekozen als het gezicht van VMworld Labs – een intensieve leeromgeving die 240 gelijktijdige labsessies aanbiedt over 30 onderwerpen gerelateerd aan VMware-virtualisatieoplossingen.

VMware verwacht deze week 5000 live labsessies op 46.000 virtuele machines aan te bieden. Alle labsessies maken gebruik van het PCoIP®-protocol dat door Teradici is ontwikkeld en in VMware View™ is geïntegreerd op 240 Wyse P20 zero clients. De Wyse P20, de toonaangevende zero client voor VMware-gebaseerde virtuele desktops, biedt de duizenden mensen die het evenement dit jaar bezoeken, een superieure gebruikerservaring.

“In de snelle labs op VMworld Europe maken vele bezoekers voor het eerst uitgebreid kennis met VMware-gebaseerde desktopvirtualisatie en daarom zijn een goede gebruikerservaring, eenvoudig beheer en betrouwbaarheid onze eerste prioriteiten”, aldus Jeff McNaught, Chief Marketing and Strategy Officer bij Wyse. “Het is geen verrassing dat VMware deze labs levert op Wyse P20 zero clients met PCoIP-technologie.”

“Wyse P20 stateless zero clients, gebaseerd op onze innovatieve PC-over-IP-technologie, bieden veilige, kostenefficiënte en uitzonderlijke sterke prestaties op zowel LAN’s als WAN’s”, aldus Trent Punnett, vicepresident Marketing van Teradcici. “Teradici is bijzonder verheugd dat zij zo’n centrale rol kan spelen in de realisatie van de labs op VMworld Europe 2010.”

Bijzonderheden van de lab-architectuur zijn:

  • draait in een VMware View 4.5-omgeving;
  • Wyse P20’s in kioskmodus;
  • View Composer voert het beeldbeheer uit;
  • exclusieve PCoIP-verbindingen voor het bekijken van desktops;
  • door Flash-aangestuurde volledig-schermmenu’s.

PCoIP zero clients maken desktopbeheer vrijwel overbodig, omdat ze geen CPU, applicatie-OS, aparatuurdrivers, ventilator of vaste schijf hebben. Belangrijke voordelen voor ICT-organisaties in de gezondheidszorg, het onderwijs, bij de overheid en in andere marktsectoren zijn onder andere de lage exploitatiekosten, de verbeterde beveiligingsmogelijkheden, een rijke gebruikerservaring en toekomstbestendige schaalbaarheid van de desktop.

Over Wyse

Wyse Technology is wereldmarktleider op het gebied van Cloud Client Computing. De portefeuille van Wyse omvat brancheleidende oplossingen voor thin, zero en cloud-clients, met geavanceerd beheer, desktopvirtualisatie en cloud-software, voor desktops, laptops en mobiele apparaten van de volgende generatie. Cloud client computing vervangt het gedateerde computing-model van de onveilige, onbetrouwbare, energieverslindende en dure PC, terwijl het bovendien een lagere TCO en een superieure gebruikerservaring biedt. Wyse heeft meer dan 20 miljoen producteenheden geleverd en ruim 200 miljoen mensen werken dagelijks met haar producten, die de basis vormen voor cloud-implementaties over de hele wereld, in de private, publieke, semi-publieke en overheidssector. Wyse heeft samenwerkingsverbanden met toonaangevende ICT-leveranciers, zoals Citrix®, IBM®, Microsoft® en VMware®, en met wereldwijd hoog aangeschreven distributie- en dienstverlenende bedrijven. Wyse heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californië (VS) en vestigingen over de hele wereld. Meer informatie kunt u vinden op www.wyse.com.

Over Teradici

Teradici Corporation heeft de PCoIP®-technologie (PC-over-IP®) ontwikkeld, een uniek remote display-protocol dat via het netwerk geleverde computerdiensten tot een levensvatbare realiteit maakt in de bedrijfsautomatisering. Teradici, in 2004 opgericht en gevestigd in Burnaby, BC (Canada), maakt een uitzonderlijke eindgebruikerservaring mogelijk, op basis van het datacentrum als computer. Door een combinatie van unieke grafische algoritmen, flexibele softwareoplossingen, geavanceerde siliciumverwerking en ‘add-in’ kaarten voor werkstations/servers, brengt het bedrijf een omwenteling teweeg in de manier waarop PC’s worden gebruikt, ingezet en beheerd. Meer informatie kunt u vinden op www.teradici.com.

PCoIP en PC-over-IP zijn geregistreerde handelsmerken van Teradici Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige in dit persbericht genoemde handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn het intellectuele eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Teradici Corporation
Mabel Louie, 604-628-2695
mlouie@teradici.com

www.teradici.com