Sjoez.nl start met de online verkoop van dames- en herenschoenen


AMSTERDAM, 20101014 -- Sjoez.nl is deze week gestart met de online verkoop van dames- en herenschoenen. Ambitie is om op korte termijn online marktleider in Nederland te zijn. De focus is gericht op de verkoop van schoenen via thuiswinkelen op de PC of onderweg via de smartphone. Voorbeelden van verkrijgbare merken zijn o.a. Cruyff, Pantofola d'Oro, Hugo Boss, Timberland en Tommy Hilfiger.

"Uit onze marktstudies en ervaring blijkt dat in Nederland kwaliteit, uiterlijk en vormgeving belangrijk zijn bij aanschaf van schoenen. Op deze criteria wordt permanent geselecteerd bij de samenstelling van ons assortiment. Mensen kopen schoenen die ze mooi vinden. Sjoez biedt internet shoppers volop keuze in mooie schoenen om zo op weg te lopen", aldus Frans van Belle, één van de initiatiefnemers en investeerders van Sjoez.nl.

Sjoez.nl investeert intensief in de optimalisatie van het assortimentsselectieproces en in relevante marktkennis. Hierdoor wordt het onderscheidend vermogen èn de kwaliteit van het aanbod van Sjoez.nl ten opzichte van concurrenten gewaarborgd.

Het assortimentsselectieproces wordt gevoed door enerzijds locale en internationale ontwerpers, fabrikanten en trends en anderzijds ingegeven door wensen en behoeften van Nederlandse klanten. Met de keuze voor kantoorlocatie in de regio Amsterdam is binding met modebewuste klanten verzekerd. Op basis van de Amerikaanse Global Language Monitor (augustus 2010) is Amsterdam gestegen naar de zesde plaats in de top tien van Europese Modesteden en passeert met deze notering steden als Berlijn en Rome.

Gemak en service zijn basiscomponenten in de dienstverlening aan klanten. Zo is de verzending gratis bij een aankoopbedrag van minimaal 50 Euro; het retourzenden van aankopen is gratis binnen 14 dagen na aankoop; en er is een garantieperiode van 6 maanden na aankoop op defecten en/of onvolkomenheden van leer, zolen en ritsen.

Afrekenen kan met Mastercard, Visa, iDeal en onder rembours. Met betrekking tot de bezorging van bestellingen werkt Sjoez.nl samen met TNT Post. Het terugsturen van schoenen kan door gebruik te maken van het bij de bestelling bijgesloten retourlabel . Vervolgens kan de retourzending worden afgeleverd op het postkantoor, waar TNT Post zorgdraagt voor de verdere afwikkeling.

Online-verkoop van schoenen en kleding groeit explosief. Op basis van recent onderzoek wordt de totale markt in Nederland geschat op twee miljard (online & offline). De totale markt (online & offline) voor het segment waarin Sjoez.nl zal opereren is ca. één miljard. De totale internetmarkt wordt op basis van dit laatste cijfer ingeschat op 15 à 20 % (150 - 200 miljoen).

Bezoekers van Sjoez.nl kunnen tot 14 november 2010 profiteren van een introductiekorting van 10 Euro bij een aankoopbedrag van 75 Euro of meer. De actiecode bij bestelling is sjoez2010.

Sjoez.nl