Ingezonden persbericht


Volg deze link als deze email niet goed leesbaar is.

PERSBERICHT

Haagse Pop Week 2010
"10 dagen lang een herfstvakantie vol muziek!"

Wie de afgelopen jaren zijn of haar herfstvakantie in Den Haag heeft gevierd, weet dat je je vakantie net even anders zult beleven dan elders in Nederland. Dit heeft er alles mee te maken dat Den Haag inmiddels alweer tien herfstvakanties lang steevast in het teken staat van de Haagse Pop Week. En zo ook dit jaar; vanaf donderdag 14 tot en met zaterdag 23 oktober kun je overal waar je maar wilt terecht voor muziek van Haagse bodem! Tien jaar Haagse Pop Week staat voor een muzikaal feest van maar liefst tien dagen. Nergens anders in Nederland vind je een dusdanige muziekweek gevuld met meer dan tachtig optredens, diverse seminars en workshops. Daarnaast worden tijdens de finaleavond in het Paard van Troje de Haagse Popprijzen uitgereikt, waarbij iedereen die het afgelopen jaar zijn schouders onder de muziek heeft gezet zal worden geëerd. Extra bijzonder aan deze editie van de Haagse Pop Week is het allereerste Haagse Popgala, dat de titel 'Back & Foward met HPC' draagt. Een terug
- en vooruitblik op 25 jaar Haags Pop Centrum.

Muziek voor Iedereen! | Het motto van de Haagse Pop Week van dit jaar luidt 'Muziek voor iedereen!'. Al tien jaar biedt het Haags Pop Centrum met de organisatie van de Pop Week het muzikaal talent van Den Haag een platform om zich te presenteren aan het publiek. Er wordt daarbij geen onderscheid gemaakt in leeftijd of genre; ieder talent uit Den Haag kan zich aanmelden voor een optreden tijdens de Haagse Pop Week. Een statement dat de organisatie dit jaar nog eens extra wil benadrukken met de keuze van een heuse Haagse Rockoma (Gonny van Breugel) als boegbeeld van de festivalweek.

Wat kun je verwachten? | Vrijwel elke café, poppodium of anders in Den Haag staat in het teken van de Haagse Pop Week, waarin Haagse muzikanten het beste van zichzelf zullen gaan geven. Daarnaast vinden er binnen de programmering van de Pop Week een aantal bijzondere samenwerkingen plaats; zo koppelt bijvoorbeeld de Popronde het Haagse aan het landelijke talent en vindt er een speciale 25 jaar Zuid Hollandse PopUnie-avond plaats. Het educatieve aspect van de Pop Week wordt vertegenwoordigt door middel van seminars en workshops, waarbij de kneepjes uit het (Haagse) muziekvak worden toegelicht. Ook vindt het allereerste Haagse Popgala | 'Back & Forward met HPC' tijdens de Pop Week plaats, dat wordt ingezet als uniek netwerkmoment voor de bobo's uit de Haagse muziekscene. Het slotstuk van de Haagse Pop Week vindt plaats in het Paard van Troje, waar de uitreiking van de Haagse Popprijzen zal plaatsvinden.

25 jaar Haags Pop Centrum! | De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door stichting het Haags Pop Centrum, inmiddels alweer 25 jaar het muzikaal hart van de Haagse band- en muzikantencultuur. Jaarlijks worden er vanuit dit muzikaal bolwerk diverse initiatieven georganiseerd, waaronder het Plein Open Festival, De KoninginneNach Bandverkiezing, het Haags Podium op de KoninginneNach en het experimentele State X New Forms Festival.

De Haagse Pop Week 2010 | 14 tot en met 23 oktober | www.haagsepopweek.nl Live optredens, seminars, Haagse popgala, Haagse popprijzen, showcases e.d. | Diverse locaties in Den Haag

Bands | artiesten | DJ's tot nu toe bevestigd: Baron Staalhard, Bombaby Showpig, Capisce?, Capslock, Carl Appelbaum, Charly White, De Kraaien, Dirty Tim, DJ Sabretooth, Drunktank, Easy Joe, Equinox, F, Hausmagger, Heist, Jesse Maria, Jip, John Dear Mowing Club, Klopje Popje, Konfliktzone, Kruipend naar Huis, LaLaLies, Listoman, Little Things That Kill, Naked, New YX, Nondegreen, Pleen, Pop Up Animal Kids, Poultry, Ragmob, Rigby, Suicide Bombs, The Breakfast club, The Upstairs, Tilt the Head, Willem Bodhi en nog vele, vele anderen..!

----------



Ingezonden persbericht