Ingezonden persbericht


Els de Schepper, Antwerpen - 23/09/2010
Els de Schepper verbaast doven én blinden in Overpelt!

Beste Persrelatie,

Op donderdag 14 oktober kunnen doven, slechthorenden, blinden én slechtzienden op een uitzonderlijke manier genieten van de theatershow; Els de Schepper Roddelt!

Samen met het Provinciaal Steunpunt Toegankelijkheid voorziet Intro vzw tal van aanpassingen waardoor personen met een beperking optimaal kunnen genieten voor de voorstelling.

Slechthorenden kunnen gebruik maken van een ringleiding waardoor omgevingsgeluiden worden weggefilterd. Doven kunnen plaatsnemen in voelstoelen. Deze zetten het geluid om in trillingen waardoor ook zij de muziek ten volle kunnen beleven. Gedurende de voorstelling wordt er ook een Tolk Vlaamse Gebarentaal voorzien die de gesproken teksten omzet in gebarentaal.

Blinden en slechtzienden kunnen tijdens de voorstelling gebruik maken van audiodescription. Via een hoofdtelefoon horen personen met een visuele beperking een beschrijfster die de nodige visuele details meegeeft waardoor het ook voor deze doelgroep mogelijk wordt de theatershow te volgen.

De voorstelling wordt voorafgegaan van een vorming voor personeelsleden uit de culturele sector. Ze krijgen de nodige informatie over hoe je een voorstelling inclusief kan maken. Inschrijven voor de vorming kan via evankan@limburg.be.

Els de Schepper Roddelt., donderdag 14 oktober om 20u. in CC Palethe te Overpelt. Er zijn enkel nog tickets verkrijgbaar voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Alle andere geïntresseerde kunnen terecht tijdens de voorstellingen in de Grenslandhallen te Hasselt op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober. Meer info op www.elsdeschepper.com.