Oranjewoud


Workshop: Hoe zet ik Geo op de kaart?

Als onderdeel van de implementatie en uitvoering van de BGT

Bij de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) gaat een samensmelting plaatsvinden van de topografie en beheer. Hoe dat gaat gebeuren is nog niet voor 100% bekend. Vanuit een geo-perspectief is deze samensmelting erg interessant. De BGT wordt namelijk het topografische referentiekader waarbinnen alle gemeentelijke activiteiten een plek gaan krijgen. De BGT is als geografische ondergrond de verbindende sleutel voor alle basisregistraties.

Veel gemeentes stellen ons daarom nu al de vraag: "Welke stappen moeten wij doorlopen om straks BGT-klaar te zijn?" en "Hoe zorg ik ervoor dat mijn afdeling Geo zorg gaat dragen voor de sturing en implementatie van de BGT?".

Een eerste stap is het schrijven van een geo-beleidsplan waarin u uw visie vastlegt en een marsroute uitstippelt. In de workshop: Hoe zet ik geo op de kaart? leert u wat u in een geo-beleidsplan moet opnemen en hoe u dat kunt doen. Oranjewoud heeft deze workshop ontwikkeld om geo-medewerkers en afdelingshoofden praktische handvatten aan te reiken om de afdeling Geo binnen de gemeente op de kaart te zetten.

Na afloop van deze workshop weet u hoe u zelf een geo-beleidsplan kunt (laten) maken, zodat geo een prominente rol in uw gemeente gaat spelen bij de implementatie en uitvoering van de BGT.

Werkvorm
Op basis van de aangereikte handvatten wordt er in kleine groepen direct geoefend met het oplossen van uw specifieke geo-uitdagingen. Na afloop krijgt u de hand-outs van de presentaties mee. Achteraf krijgt u een verslag van de workshop op USB-stick toegezonden.

Tijd & data
De eendaagse workshops vinden plaats op donderdag 14 oktober in Oosterhout en donderdag 4 november in Heerenveen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen per workshop om ruimte geven aan uw geo-uitdagingen. De workshops duren van 10.00 tot 16.00 uur.

Inschrijven
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met uw NAW-gegevens naar ruimtelijke.informatie@oranjewoud.nl onder vermelding van geo-workshop, datum en locatie. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen op één van de aangegeven dagen, laat het ons weten, dan proberen we in overleg met u een alternatieve datum en locatie te vinden. De kosten voor deze workshop bedragen ¤ 495,00 exclusief BTW.