Unie van Waterschappen

Dinsdag, 5. Oktober 2010

Startbijeenkomst actieprogramma Water en Ruimte

Wij brengen op 14 oktober waterschapsmensen en mensen die in de ruimtelijke ontwikkeling actief zijn bij elkaar om mee te denken over de verdere invulling van het actieprogramma Water en Ruimte.

Dit programma is een vervolg op het Manifest Water en Ruimte dat de Unie van Waterschappen begin 2010 heeft gepubliceerd. Doel van het programma is waterschappen en hun partners voor te bereiden en te equiperen voor de rol van regionale waterbeheerders in gebiedsontwikkelingen.

Platform

De bijeenkomst biedt een platform aan mensen uit de werelden van waterbeheer en gebiedsontwikkeling van waaruit professionele samenwerking tussen waterschappen, gemeentes, en tussen planeconomen, planologen, landschapsarchitecten en ontwikkelaars wordt gestimuleerd. Hierbij nodigen wij u en een 'RO-collega' uit voor de startbijeenkomst van het actieprogramma Water en Ruimte op donderdag 14 oktober 2010, van 9.30 uur tot 16.30 uur in Utrecht (LEF Westraven Rijkswaterstaat Utrecht).

LEF

De inspirerende en enthousiasmerende start is gepland in het LEF. Het LEF bevindt zich in het gebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht. Vanaf 9.30 bent u welkom. In de ochtend zullen meerdere teams van waterschappers en RO'ers 'met lef' integrale water en ruimtevraagstukken toelichten aan de hand van eigen verhalen. Vervolgens is het aan u om in drietallen met deze teams verder in gesprek te gaan en uw eigen beeld te scherpen.

U kunt vervolgens uw opgedane inzichten en ervaringen concreet vertalen in antwoorden op de volgende vragen:
* wat kan ik zelf doen aan goede samenwerking tussen water en ruimte?
* wat heb ik nodig van anderen om mijn rol goed te kunnen spelen?
* welke stappen kan ik zetten om succesvol te zijn in water en ruimte?

Website Water en Ruimte

In de middag gaan we de opgedane inspiratie verder verdiepen en vertalen in een gewenste, concrete invulling van activiteiten, bijeenkomsten, opleidingen en trainingen die in het actieprogramma passen. Zo draagt u direct bij aan de inhoud van het programma. Tijdens de dag lanceren wij tenslotte de website van Water en Ruimte. Het actieprogramma is een samenspel tussen de waterschappen en haar partners.

Aanmelden

Wij verzoeken u dan ook u aan te melden samen met een RO-collega van een partnerorganisatie. We hebben ruimte voor 60 deelnemers. Ons streven is van elk waterschap in elk geval een afgevaardigde te ontvangen, indien mogelijk meer. U kunt zich nu aanmelden op deze website. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met de details over locatie, route en andere zaken. Wij zien u graag op 14 oktober 2010. Voor meer informatie kunt u terecht bij Wim Abels, beleidsmedewerker bij de Unie van Waterschappen. M: wabels@uvw.nl T: 070-3519790