Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 14 oktober 2010

Het Haags Pop Centrum bestaat 25 jaar
Wethouder Marjolein de Jong opent de Haagse Pop Week met het Haags Popgala.

Op 14 september 1985 opende de toenmalige Wethouder van Onderwijs en Cultuur Halleen de deuren van het Haags Pop Centrum aan de Burgemeester Hovylaan 12 te Loosduinen. Met op de gang Cesar Zuiderwijk op drums en Mariska Veres die een nummer zong van Shocking Blue werd het HPC met veel egards geopend.

Sindsdien stond de telefoon van het HPC roodgloeiend van de bands en muzikanten die een oefenruimte wilden boeken. Er waren eerste 8 oefenruimten en een studio. Dat bleek niet voldoende te zijn en vier jaar later werd het HPC uitgebreid naar twaalf oefenruimten.

Het HPC kent een rijk verleden en heeft de afgelopen 25 jaar vele festivals en projecten georganiseerd en geïnitieerd. Zoals de Haagse Pop Week, Plein Open en State-X New Forms. Daarnaast produceert het HPC radioprogramma's, de websites de Haagse Popserver en 3voor12 Den Haag. Tevens beheert het HPC het Haagse exportfonds voor bands Fonds Pop Overzee.

Tijdens deze Haagse Pop Week zal regelmatig worden stil gestaan bij het 25 jarig bestaan van het HPC. De eerste aanzet is het Haagse Popgala met als thema 'Back & Forward met HPC' dat op donderdag 14 oktober in het Koorenhuis geopend zal worden door de Haagse Wethouder van Cultuur en Citymarketing Marolein de Jong. Deze avond zal worden geleid door Vico Sneep (projectmanager HPC) en Rene Bom (Nach Burgemeester).

Op zaterdag 23 oktober zal de Haagse Pop Week worden afgesloten met de finale in het Paard van Troje. Het HPC heeft ondermeer de bands Gruppo Sportivo, Rigby, De Kraaien en Noblesse geprogrammeerd. Daarnaast is Robert Jan Stips de speciale gast en presentator van de Haagse Popprijzen die zullen worden uitgereikt.

Voor verdere informatie bezoek de website of mobile festival guide van de Haagse Pop Week.

www.haagsepopweek.nl


---