Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 14 oktober 2010
IS in de lucht: het woord aan de lezer

Vandaag lanceert IS, het magazine over Internationale Samenwerking, officieel haar vernieuwde website www.ismagazine.nl. Naast een rijk archief en dossiers over de belangrijkste thema's rond hulp en globalisering, biedt de nieuwe website haar bezoekers de mogelijkheid bij te dragen via Twitter, Facebook en lezersblogs.

Gratis content bood de oude site isonline al, waarmee een indrukwekkend archief van ruim elfhonderd artikelen sinds 2003 ontsloten werd. Voor reactiemogelijkheden en door de lezer/bezoeker ingestuurde bijdragen was echter maar beperkt plek. Op de nieuwe site met url ismagazine is het woord aan de lezer van IS en bezoeker van de site. De IS-lezer reist veel, vindt van alles van hulp en globalisering en onderneemt ook zelf het nodige om een einde aan de wereldwijde armoede en andere mondiale problemen te maken, zo blijkt uit de vele vragen om redactionele aandacht die de IS-redactie dagelijks krijgt.

Ismagazine.nl biedt de mogelijkheid om het eigen project te promoten, en via blogs eigen ervaringen of meningen te delen met andere site-bezoekers. De redactie post zelf ook actuele blogs - nieuwsberichten, verslagen van debatten, lezingen en bijeenkomsten in het land over internationale samenwerking - en presenteert filmpjes op de site. Het debat rond hulp en globalisering wordt verder gevoed door de IS-columnisten Peter van Lieshout, Marcia Luyten, Evelijne Bruning, Evert Nieuwenhuis, Annick de Witt, Babah Tarawally en Roeland Muskens. Speciaal voor de website nam IS columniste Sanne Terlingen over uit de boedel van weekblad YES. Terlingen (25) paart kennis van de wereld van de YES-lezeres (lifestyle voor twintigers), aan die van Afrikaans voetbal, millenniumdorpen en een veelheid van andere onderwerpen die in IS voorbijkomen.

Het magazine IS is een gratis uitgave van NCDO en met ruim 120.000 abonnees het grootste tijdschrift over internationale samenwerking in Nederland. IS bestaat ruim 40 jaar en bericht over mondiale kwesties als armoede, klimaatverandering en onveiligheid en de rol die Nederland en Nederlandse burgers, maatschappelijke organisaties en bedrijven daarbij spelen.

NCDO staat voor Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. NCDO wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.