Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Leo Beenhakker ontvangt 'Voetbal is voor Iedereen' Topcoaches genieten van film over Nationaal G-Voetbaltoenooi

Leo Beenhakker heeft gisteren het eerste exemplaar van de documentaire 'Voetbal is voor Iedereen' in ontvangst genomen. De voorzitter van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal deed dit tijdens de Algemene Ledenvergadering in Hoenderloo.

De documentaire 'Voetbal is voor Iedereen' vertelt het verhaal van het Nationale G-Voetbaltoernooi in Barendrecht. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen honderden voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking in actie, onder begeleiding van de coaches en scheidsrechters uit het betaalde voetbal. Het toernooi beleefde dit jaar haar achttiende editie.

De film werd gemaakt op initiatief van de CBV in samenwerking met de KNVB en BVV Barendrecht. De aanwezigheid van meer dan 150 coaches uit het Betaalde Voetbal (waaronder Mario Been, Martin Jol, Michel Preud'homme en de gebroeders Ronald en Erwin Koeman) gaf aanleiding om het officiële moment in Hoenderloo te laten plaatsvinden. De aanwezigen kregen alvast een voorproefje van de film te zien. Dit leidde onder de coaches tot de nodige vrolijkheid en interesse.

Leo Beenhakker toont zich dan ook enthousiast over de eerste reacties: ,,Het Nationale G-Voetbaltoernooi is een prachtig evenement op onze kalender, dat veel meer aandacht verdient. Bijna alle coaches werken er jaarlijks aan mee en het is een feest om te doen. Met deze film krijgt het toernooi een gepast eerbetoon en hopen we dat mensen meer betrokken raken bij het evenement. Er zit veel humor in de documentaire, maar ook voldoende inhoud."

De film met een speelduur van 28 minuten werd geregisseerd door Rotterdammer Hans Groenendijk, die eerder succesvol was met de voetbaldocumentaire 'Sayed, Soccer Talent'. Ook hij is tevreden: ,,Er gebeuren zoveel leuke dingen op het veld en er is enorm veel emotie. Je hoeft het eigenlijk alleen maar te registreren. Bovendien is het interessant om te horen hoe alle betrokkenen het toernooi beleven. Van de topcoach tot en met de vrijwilliger die broodjes smeert."

Naar verwachting zal de documentaire nog dit jaar op televisie worden vertoond. Daarover wordt momenteel met enkele zendgemachtigden overlegd. Ook komt de documentaire binnenkort voor 'een vriendelijke prijs' in de verkoop via de website www.coachesbv.nl. De belangenvereniging hoopt op deze manier een grote groep voetballiefhebbers kennis te laten maken met het Nationale G-Voetbaltoernooi.

E I N D E P E R S B E R I C H T