Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA tegen belasten van kleuters met zorgtaken
PvdA-raadslid Fatima Talbi: "Wij zijn principieel tegen het belasten van kleuters met de zorg voor een zieke ouder"

Rotterdam, 14 oktober 2010 - PvdA-raadslid Fatima Talbi reageert op de berichten die vandaag in het AD/RD verschenen over het plan van wethouder Kriens om 5 tot 12-jarige kinderen van gehandicapten en zieken mee te laten helpen in het huishouden. De huishoudelijke hulp komt door dit plan bij Rotterdammers met kinderen dan minder vaak over de vloer.

"Wij zijn principieel tegen het belasten van kleuters met structurele taken in de huishouding. Kinderen moeten zoveel mogelijk en zo lang mogelijk kind blijven," zegt Talbi. "Kinderen van ouders die gehandicapt zijn of doodziek op de bank liggen, zijn al extra belast. Juist deze kinderen moeten door ons worden bijgestaan, in plaats van zwaarder te belasten. Een kind van vijf kan je niet alleen over straat laten gaan om boodschappen te halen in een drukke stad."

Talbi: "In 2011 gaat er 6,9 miljoen af van het budget van huishoudelijke verzorging in de stad. Wij beseffen als geen ander dat er in deze tijd bezuinigd moet worden. Maar bezuinigen betekent niet dat kinderen tussen de 5 en 12 jaar die in de bloei van hun leven zitten niet langer kind mogen zijn terwijl ze het toch al extra zwaar hebben. Zij moeten juist worden ontzien."

De PvdA Rotterdam zal tijdens de komende begrotingsbehandeling een voorstel doen om dit plan tegen te gaan.

Einde bericht