Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 14 oktober 2010

OPRICHTING DYNAMIS TAXATIES NEDERLAND EEN FEIT
Dynamis speelt hiermee in op veranderende markt

Meer dan ooit heeft de vastgoedmarkt behoefte aan kwalitatief hoogwaardige taxaties. Risicomanagement en gebrek aan referentiedata kenmerken de huidige markt. Dynamis heeft om deze reden besloten haar taxatieactiviteiten strakker te organiseren in de apart opgerichte landelijke entiteit Dynamis Taxaties Nederland. De combinatie van kwaliteit en centrale research en de kracht van het lokale netwerk, maakt Dynamis Taxaties Nederland uniek.

Het toenemende belang van taxeren
Het almaar toenemende belang van taxeren is allereerst ingegeven door de krediet- en vertrouwenscrisis en de daarmee toegenomen risico's. De tijd waarin vastgoed louter in waarde leek te stijgen en transactievolumes groot waren, is voorbij. Eigenaren en financiers houden zich bezig met de beheersing van hun risico's door een frequente en gedegen waardebepaling van hun vastgoed. Daarnaast heeft de afname van het aantal transacties ertoe geleid dat er minder referentiedata beschikbaar zijn. Tot slot heeft de taxatieleer zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld.

De kracht van Dynamis Taxaties Nederland
Dynamis speelt in op deze toegenomen behoefte aan kwalitatief hoogwaardige taxaties door haar landelijke taxatieactiviteiten te organiseren en de centraal aangestuurde researchafdeling van Dynamis te versterken. Door de input van data uit het lokale fijnmazige netwerk te koppelen aan de expertise van de researchdivisie is Dynamis Taxaties Nederland in staat om kwalitatief hoogwaardige taxaties af te geven, geheel in lijn met de huidige marktbehoefte.

Annelou de Groot, directeur Dynamis: "Wij zijn zeer verheugd met de oprichting van onze landelijke taxatiedivisie. Wij zijn ervan overtuigd dat Dynamis Taxaties Nederland haarfijn inspeelt op een sterk groeiende behoefte in de markt. De kracht van ons netwerk, de lokale aanwezigheid met landelijke dekking, gecombineerd met centrale aansturing en kwaliteitsborging wordt in dit initiatief prachtig weerspiegeld."

Dynamis Taxaties Nederland is gevestigd in Amersfoort en wordt versterkt door een team van meer dan 50 gecertificeerde taxateurs verspreid over heel Nederland. Gezien de toegenomen complexiteit van de onroerend goed markt en de groeiende vraag naar taxaties zal het team de aankomende periode worden uitgebreid.

Over Dynamis
Dynamis is een samenwerkingsverband van elf regionale makelaarskantoren met ruim dertig vestigingen, verspreid door heel Nederland. De kracht van het samenwerkingsverband ligt in de combinatie van regionale expertise met een onderlinge uitwisseling van de opgedane deskundigheid en ervaringen. Deze landelijke bundeling van regionale krachten vormt de toegevoegde waarde waarvan de opdrachtgever profiteert.

De Dynamis partners zijn vooraanstaande, regionaal sterke makelaars en bieden een breed pakket aan diensten aan. De activiteiten bevinden zich op het terrein van zakelijk en particulier onroerend goed, financiële dienstverlening, consultancy, taxaties en research. Het coördinatiekantoor verzorgt vanuit Amersfoort de landelijke marketing, research, centrale inkoop én taxaties.




Ingezonden persbericht