Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

PvdA-Voorlichting

Amsterdam, 14 oktober 2010

De Partij van de Arbeid heeft met droefheid kennis genomen van het overlijden van Ien van den Heuvel - de Blank. (7 augustus 1927 - 13 oktober 2010). Ien van den Heuvel heeft talloze functies binnen de Partij van de Arbeid vervuld. Ze was onder meer voorzitter van de PvdA Rooie Vrouwen, vice-voorzitter en voorzitter van de Partij, lid van de Eerste Kamerfractie en lid van het Europees Parlement. De Partij van de Arbeid denkt met veel respect aan haar terug.

Huidig partijvoorzitter Lilianne Ploumen: 'Ien van den Heuvel was een van de vrouwelijke pioniers in de politiek, in onze partij, die terecht met grote vanzelfsprekendheid haar plek innam - omdat ze goed was, omdat ze zichzelf was en omdat ze goed was voor de partij. Ien was een voorbeeld om na te volgen'.

Job Cohen herinnert zich Ien van den Heuvel als een bevlogen vrouw. 'Via de Rooie Vrouwen was zij actief in onze partij, waarin zij tussen 1970 en 1990 een aantal belangrijke rollen heeft vervuld. Zo was ze partijvoorzitter ten tijde van het kabinet Den Uyl. Mede dankzij haar heeft de emancipatie van vrouwen een grote stimulans gekregen. Ik gedenk haar met ere'.

De crematie vindt plaats op dinsdag 19 oktober 2010 om 14.15 uur, crematorium Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis.