Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Mannen aangehouden voor drugsbezit | |
De politie heeft woensdagmorgen 13 oktober een onderzoek ingesteld in een pand aan de Kalverstraat na een anonieme tip over drugsoverlast. Bij het onderzoek werden drie mannen aangehouden nadat zij in bezit bleken te zijn van harddrugs.


Bij de politie kwam een anonieme tip binnen over een woning aan de Kalverstraat in het Centrum van Apeldoorn. Er zou sprake zijn van drugsoverlast in het pand. Bij het onderzoek woensdagmorgen troffen de agenten drie mannen aan in de woning. Zij bleken in bezit te zijn van harddrugs en werden aangehouden. Twee Apeldoorners (21- en 27-jaar) en een 32-jarige man uit Zwolle zijn na de aanhouding voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.


2010151573

|     |Apeldoorn - Gewond na kop-staartbotsing A1                |

Een 26-jarige vrouw uit Deventer en een 46-jarige man uit Almelo zijn woensdagmorgen 13 oktober gewond geraakt na een kop-staartbotsing op de A1. De automobilist uit Almelo is met onbekend onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


De politie ontving de melding rond 07:30 uur. Een 27-jarige automobilist uit Ibbenburen reed over de Rijksweg A1 ter hoogte van het knooppunt Beekbergen. Achter hem reed de 46-jarige man uit Almelo. De bestuurders moesten afremmen door filevorming. De 26-jarige automobiliste uit Deventer merkte dit vermoedelijk te laat op waardoor zij achterop haar voorgangers botste. De vrouw uit Deventer en de man uit Almelo raakten licht gewond. De vrouw uit Deventer kon ter plaatse aan haar verwondingen worden behandeld. De man uit Almelo is overgebracht naar het ziekenhuis.


2010151386

|     |Apeldoorn - Duo aangehouden voor diefstal brandstof       |

In de nacht van woensdag op donderdag 14 oktober heeft de politie twee 19-jarige Apeldoorners aangehouden voor diefstal van brandstof.


De politie ontving de melding rond 03.00 uur. Een oplettende getuige zag het tweetal wegrijden vanaf de Waltersingel en vertrouwde het niet. Toen de gealarmeerde agenten onderweg waren naar de melding zagen zij het tweetal aan de Jachtlaan rijden. Ze werden staande gehouden en gecontroleerd. In de auto werden goederen aangetroffen waarmee brandstof gestolen kon worden. Bij onderzoek aan de Waltersingel bleek dat er brandstof gestolen was uit twee geparkeerde auto's. De Apeldoorners zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


2010151864

|     |Apeldoorn - Handtas gestolen                              |

Een 27-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdagavond 13 oktober aan de Soerenseweg in Apeldoorn beroofd van haar tas. De politie zoekt getuigen.


De diefstal werd rond 19:00 uur bij de politie gemeld. De vrouw fietste over de Soerenseweg, ze kwam uit de richting Orpheus en fietste richting de Robijnstraat. Een onbekende jongen greep kort voor de afslag naar de Robijnstraat haar handtas uit de fietstas. De vrouw zag ook nog een tweede jongen fietsen, mogelijk was hij ook bij de diefstal betrokken. Korte tijd later vond de vrouw haar handtas terug. Hierbij bleek dat onder andere haar portemonnee en telefoon gestolen waren. De jongen die de tas meenam was ongeveer 15 of 16 jaar oud, had een normaal postuur en droeg een wit vest met capuchon. Ook droeg hij een donkere jas. Van de tweede jongen is geen signalement bekend. De politie heeft een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


2010151774


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --