Ingezonden persbericht


14 oktober 2010

KLETSBOEK! DRAAGT BIJ AAN DE KWALITEIT VAN GEZINSTIJD

invloed werk op gezinsleven
Veeleisende baan tast kwaliteit van gezinstijd aan

Niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de tijd met het gezin komt in het gedrang met een veeleisende baan. Dit concludeert Anne Roeters in een proefschrift aan de Universiteit Utrecht. Ze onderzocht op welke manier betaald werk invloed heeft op het gezinsleven, met name op de tijd die samen met de kinderen wordt doorgebracht. Een handig hulpmiddel voor de broodnodige quality time met zoon of dochter is het Kletsboek!. Een boek van uitgever Gezinnig dat op speelse wijze de communicatie tussen ouder en kind stimuleert. grenzen werk privé vervagen
Kwaliteit gezinstijd laat te wensen over

Roeters schrijft dat werkende ouders hun best doen het gezinsleven te beschermen. Met de kwantiteit van de gezinstijd zit het wel goed. Maar de kwaliteit is lager als een baan meer tijd en energie vraagt. Papa met de laptop op schoot, mama met de telefoon in de speeltuin; als een gezamenlijke activiteit verstoord wordt door werk komt dit de relatie tussen ouder en kind niet ten goede. En de alom geprezen flexibiliteit doet eerder afbreuk dan goed, want het vervaagt de grenzen tussen werk en privé. Halve aandacht voor het kind doet de relatie tekort. Roeters hoopt dan ook dat zowel ouders als de overheid en organisaties zich bewust worden van het belang van de kwaliteit van gezinstijd. Het Kletsboek!
Stimulans voor een op een aandacht

Producent en uitgever Gezinnig maakt slimme dingen voor drukke gezinnen waaronder een serie boeken die het contact tussen kind en ouder stimuleert. Het Kletsboek! is een invulboek met opdrachten, vragen en lijstjes voor kinderen op de basisschool. De linkerpagina is voor het kind, de rechterpagina voor de (groot)ouder. Opvoedcoach Tischa Neve, bekend van Schatjes, Koffietijd en J/M, is enthousiast: 'Het Kletsboek! helpt en stimuleert ouders om tijd met hun kinderen door te brengen, om echt te luisteren en in gesprek te gaan. Je komt dichter bij je kind te staan doordat je weet wat hem bezighoudt en andersom.' Er is ook een variant voor op reis: Vakantieklets!. In het voorjaar van 2011 verschijnt TienerKlets!. Een boek met uitdagende, grappige en herkenbare vragen voor pubers.