Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Breedenbroek - Snelle bromfietsen en invordering rijbewijs|

De politie heeft woensdag 13 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige bromfietser uit Dinxperlo. De jongen reed 75 km/u, terwijl maximaal 40 km/ u is toegestaan. Een 16-jarige bromfietser uit Varsselder kreeg een boete vanwege een opgevoerde brommer.


De politie zag de 17-jarige bromfietser met hoge snelheid rijden op het fietspad van de N317 richting Breedenbroek. Er werd een gecorrigeerde snelheid gemeten van 75 km/u. De jongen werd staande gehouden en zijn rijbewijs is ter plaatse ingevorderd.


De 16-jarige bromfietser werd op dezelfde locatie met hoge snelheid gezien. De agenten hadden het vermoeden dat het vermogen van zijn bromfiets te hoog was. Een test op de rollenbank wees uit dat de constructiesnelheid inderdaad te hoog was, de gecorrigeerde constructie snelheid betrof 70 km/u. De jongen kreeg hiervoor een boete.


2010151724

|     |Ulft - Diefstal monumentaal ijzeren rad                   |

Vanaf een fabrieksterrein aan de Hutteweg in Ulft is een 2 ton wegend ijzeren rad met een doorsnede van 3 meter gestolen. Het betreft een rotor van een waterturbine en komt uit een Keppelse ijzergieterij. Het rad was eigendom van het Nederlands IJzermuseum.


De diefstal werd woensdag 13 oktober bij de politie gemeld en heeft ergens na 18 september plaatsgevonden. Wanneer precies en hoe het zware rad is weggenomen, is niet bekend. In verband met het gewicht van het rad kan het niet op een eenvoudige aanhangwagen vervoerd zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek en is benieuwd of iemand (grote) voertuigen gezien heeft op het fabrieksterrein die mogelijk betrokken kunnen zijn geweest bij de diefstal. Hiervoor kan men de politie bellen via 0900-8844.


2010151392

|     |Aalten - Lokale snelheidscontrole                         |

De politie heeft naar aanleiding van klachten uit de omgeving op woensdag 13 oktober een snelheidscontrole gehouden op de Admiraal de Ruyterstraat in Aalten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u, terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.


Wegens werkzaamheden aan de Rondweg van Aalten is de Admiraal de Ruyterstraat momenteel een druk bereden weg. De controle werd gehouden om de veiligheid van de vele fietsers en spelende kinderen te waarborgen. Van de totaal 320 gecontroleerde voertuigen, reden er 27 te hard.


2010151700

|     |Miste - Aangehouden voor rijden onder invloed             |

De politie heeft woensdagmiddag 13 oktober op de Misterweg in Miste een 39-jarige automobilist uit Wehl aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist staande naar aanleiding van een tip over mogelijk alcoholgebruik van de bestuurder. Een blaastest wees uit dat de automobilist inderdaad onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.


2010151575

|     |Lichtenvoorde - Auto op de kop bij aanrijding             |

Twee personenauto's kwamen woensdag 13 oktober op de kruising van de Europaweg met de Hamelandweg in Lichtenvoorde met elkaar in aanrijding. Eén van de betrokken voertuigen belandde hierbij op zijn kop. Twee personen raakten gewond. Zij zijn met licht letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 18:15 uur de melding van het ongeval. Beide betrokken voertuigen reden over de N18 (Europaweg). Een 27-jarige automobilist uit Aalten kwam uit de richting van Groenlo en een 50-jarige automobilist uit Eibergen kwam uit de richting van Lichtenvoorde. Bij de kruising van de N313 (Hamelandweg) sloeg de Aaltense automobilist bij de stoplichten linksaf de N313 op. De bestuurder uit Eibergen reed op dat moment rechtdoor. Een aanrijding tussen beide was het gevolg, waarbij de auto van de man uit Eibergen op zijn kop belandde. De andere inzittende, een 45-jarige vrouw uit Eibergen, raakte gewond, evenals de bestuurder van de andere auto. Zij zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse voor onderzoek naar de mogelijke toedracht van het ongeval. Getuigen verklaarden dat de bestuurder uit Eibergen mogelijk door het rode verkeerslicht is gereden.


2010151805


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --