KPN NV

KPN Nieuws

Succesvolle kick-off KPN Junior Schaatsclub in Den Haag

14 oktober 2010

KPN tekent overeenkomst met Fonds Gehandicaptensport

Vandaag vond bij het hoofdkantoor van KPN in Den Haag de kick-off plaats het van de KPN Junior Schaatsclub. De KPN Junior Schaatsclub is een initiatief van de KNSB en hoofdsponsor KPN om kinderen te enthousiasmeren voor de schaatssport. Ruim 180 kinderen uit de Haagse regio waren bij de kick-off aanwezig. Ambassadeur Barbara de Loor gaf een aantal schaatsclinics. Aansluitend aan het evenement ondertekenden Baptiest Coopmans, lid van de Raad van Bestuur van KPN en Nike Boor, directeur van het Fonds Gehandicaptensport een 1% FairShare® overeenkomst. KPN is als hoofdsponsor van de KNSB betrokken bij de schaatssport en wil met deze overeenkomst zijn betrokkenheid bij de gehandicaptensport laten zien.

Over 1% FairShare®

Om de achterstandspositie van de gehandicaptensport in Nederland te verbeteren heeft Fonds Gehandicaptensport het concept 1% FairShare® ontwikkeld. Aan het bedrijfsleven wordt gevraagd om 1% bovenop hun totale sportsponsoring budget te investeren in de gehandicaptensport. Immers, 1 % van sportend Nederland is gehandicapt. Met steun van veel organisaties zoals KPN is Fonds Gehandicaptensport in staat om gericht en efficiënt te investeren in de gehandicaptensport. Zowel op topsport als op breedtesportniveau.

KPN Junior Schaatsclub

De KPN Junior Schaatsclub (www.kpnjuniorschaatsclub.nl) is een initiatief van de KNSB en hoofdsponsor KPN om kinderen te enthousiasmeren voor de schaatssport. De KNSB werkt nauw samen met de lokale ijsclubs, schaatsverenigingen en partner Art-Ice. De KNSB is ervan overtuigd dat de KPN Junior Schaatsclub een goede manier is om nieuwe schaatstalenten te ontdekken. Daarnaast past het project goed bij de vraag naar sportactiviteiten voor kinderen ten behoeve van een gezonde leefstijl. De KPN Junior Schaatsclub biedt kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar de mogelijkheid zelf te schaatsen tijdens speciale gelegenheden. Daarnaast biedt de club kinderen de mogelijkheid om schaatswedstrijden bij te wonen. Als lid van de club ontvangen kinderen een nieuwsbrief, kunnen ze foto's van de Schaatsclub bekijken, meedoen met prijsvragen en nog veel meer. Aanmelden voor de KPN Junior Schaatsclub is gratis en kan op www.kpnjun iorschaatsclub.nl.

KPN is sinds juli 2010 de nieuwe hoofdsponsor van de KNSB. Hiermee ondersteunt KPN de schaatssport in de breedte. Als Nederlandse dienstverlener wil KPN een substantiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Nederlandse schaatssport als geheel zodat alle Nederlanders kunnen blijven genieten van dat wat schaatsen zowel actief, als passief te bieden heeft.