Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 oktober 2010

Publiek nomineert aangrijpend Duet for One

De aangrijpende toneelvoorstelling Duet for One van De Graaf & Cornelissen Producties, met Vera Mann en Wilbert Gieske in de hoofdrollen, is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. In 1980 ging Duet for One in première in Londen en werd een grote wereldhit. Ook het Nederlandse publiek is enthousiast en laat dit weten door de voorstelling te nomineren voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstelling.

De AVRO Toneel Publieksprijs
Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. Via www.avrotoneelpublieksprijs.nl kan het publiek online stemmen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na de nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater zondag 11 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Over de voorstelling
Een vrouw, een beroemd violiste, krijgt op het toppunt van haar roem te horen dat ze MS heeft. Dat betekent dat ze haar vak, waarin ze zo bewonderd wordt, niet meer zal kunnen uitoefenen. In hoeverre heeft je leven nog zin na dat afschuwelijke nieuws? In gesprekken met haar psychiater (Wilbert Gieske) moet de vrouw (musicalster en actrice Vera Mann) dit dilemma in haar leven zien op te lossen. Duet for One is gebaseerd op het leven van de beroemde Britse celliste Jacqueline du Pré, bij wie op het toppunt van haar carrière als celliste MS werd geconstateerd. Auteur Tom Kempinski heeft dit gegeven getransformeerd naar een toneelpersonage, een vioolsoliste. De regie is in handen van Paul van Ewijk.



Ingezonden persbericht