Ingezonden persbericht


Gemeente Boskoop wint FSC Aanbesteding Award 2010

Leiden, 13 oktober 2010 - Gemeente Boskoop heeft de FSC Aanbesteding Award 2010 gewonnen. Boskoop is een koploper op het gebied van FSC en aanbesteding en een gedreven pleitbezorger van de toepassing van FSC-hout blijkt uit het juryrapport. Wethouder Gert Dazler van Boskoop ontving de award uit handen van juryvoorzitter Leen van Dijke tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst van FSC Nederland.

"Als eerste gemeente die FSC-certificering van aannemers verplicht stelde, is Boskoop ontegenzeggelijk koploper op het gebied van FSC. Daarnaast loopt de gemeente voorop met de verplichting om FSC-hout toe te passen in nieuwbouwwoningen, ook op grond die niet in het bezit is van de gemeente. Inmiddels volgen andere overheden en woningcorporaties het voorbeeld van Boskoop en maken zij dankbaar gebruik van de door Boskoop opgedane ervaring. De jury kan dan ook niet anders beslissen dan dat Boskoop de winnaar is van de FSC Aanbesteding Award 2010," aldus Leen van Dijke, juryvoorzitter en bestuurslid van FSC Nederland.

Voor de FSC Aanbesteding Award 2010, waren ook 4 Friese overheden (Leeuwarden, Heerenveen, Wymbritseradiel en Wetterskip Fryslân) en gemeente Apeldoorn genomineerd.

De FSC Aanbesteding Award is dit jaar voor de eerste maal uitgereikt. Tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst werden ook Awards uitgereikt in de categorieën Retail (winnaar Superunie) en Papier (winnaar MultiCopy).