Ingezonden persbericht


Assortiment 3D-films op Blu-ray Disc breidt dit najaar snel uit


· Eind 2010 meer dan 110.000 3D-TV's in Nederlandse huiskamers


· 3D Blu-ray brengt 3D filmbeleving uit de bioscoop de huiskamer in


· O.a. Alice in Wonderland, Cats & Dogs 2, Baas in Eigen Bos en Sammy's Adventures verschijnen dit najaar op 3D Blu-ray

Voorburg, 14 oktober 2010 - 3D is 'hot' in de entertainmentwereld. Aan het einde van dit jaar staat er 110.000 3D-TV's in de Nederlandse huiskamers, verwacht GfK Retail and Technology Benelux. Blu-ray is een ideale manier om de overweldigende 3D filmbeleving uit de bioscoop naar de huiskamer te brengen. De vraag naar 3D films op Blu-ray Disc neemt dan ook toe. De eerste 3D titels liggen op dit moment in de winkel. Het assortiment 3D Blu-ray Discs breidt komende maanden snel uit. In aanloop naar de feestdagen komen onder andere Alice in Wonderland, Cats & Dogs 2, Baas in Eigen Bos en Sammy's Adventures op 3D Blu-ray uit.

"Na het succes van de 3D-films in de bioscoop, willen mensen thuis 3D films beleven," vertelt Daniëlle Tamis van Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux. "De filmliefhebbers die een 3D-TV en een 3D Blu-ray speler aanschaffen, kunnen komende maanden genieten van overweldigende films op 3D Blu-ray. In het nieuwe jaar wordt het assortiment 3D Blu-ray films verder uitgebreid met o.a. de grote 3D blockbusters uit de bioscoop."

Het 3D Blu-ray format biedt de voordelen van de vertrouwde Blu-ray Disc, zoals de onovertroffen beeldkwaliteit en een kristalhelder geluid. Bovendien kun je op een 3D Blu-ray speler, net als bij een normale Blu-ray speler, gewoon dvd's afspelen. De beeldkwaliteit wordt daarbij zelfs verbeterd. Uiteraard speelt een 3D Blu-ray speler ook 2D Blu-ray Discs af. Om van films op Blu-ray 3D te genieten, heb je een 3D-TV en een 3D Blu-ray speler nodig. Klik hier voor persinformatie over Philips 3D-TV en klik hier voor persinformatie over Philips 3D Blu-ray spelers. Op een PlayStation 3 kun je na een firmware update ook films op 3D Blu-ray bekijken.

Overzicht van films die in 2010 op 3D Blu-ray Disc verschijnen


· Het Regent Gehaktballen


· Monster House


· Baas in Eigen Bos


· Cats & Dogs 2


· The Polar Express


· Clash of the Titans


· IMAX Deep Sea


· Sammy's Adventures


· A Christmas Carol


· Alice in Wonderland


· Bolt

Opmars Blu-ray zet door

Blu-ray wordt steeds populairder in Nederland. Aan het einde van dit jaar heeft 1 op de 7 huishoudens een Blu-ray speler in huis. In de eerste helft van 2010 zijn twee keer zoveel films op Blu-ray verkocht, als in de eerste helft van 2009.