Ingezonden persbericht


Persbericht

Barendrecht, 14 oktober 2010

Productiviteit met 44 procent omhoog dankzij AutoCAD LT 2011

Autodesk, Inc., een toonaangevend leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware, heeft de resultaten van een nieuw onderzoek bekendgemaakt waaruit blijkt dat de productiviteit voor klanten die upgraden naar AutoCAD LT 2011 tot wel 44 procent kan toenemen. In het onderzoek vergelijkt onafhankelijk adviseur David S. Cohn standaardtekeningen gemaakt in AutoCAD LT 2011 met ontwerpen in AutoCAD LT 2008.

De methode van Cohn is gebaseerd op de productie van een reeks tekeningen met zowel AutoCAD LT 2008 als AutoCAD LT 2011. Hierbij is gebruik gemaakt van de features en functies die worden beschouwd als de meest efficiënte voor het produceren van de desbetreffende ontwerpen. Het voltooien van de tekeningen met AutoCAD LT 2008 nam 11 uur in beslag, tegen 6,25 uur met AutoCAD LT 2011. Dit komt overeen met een algehele productiviteitsverbetering van 44 procent. Dat betekent in feite dat deze productiviteitstoename kan worden vertaald in een positief ROI, dit omdat de nieuwe software zichzelf dankzij de tijdsbesparing terugbetaalt.

Conclusies onderzoek
De belangrijkste bevinding van het onderzoek is dat de eenvoudige toegang tot projecten in de bijgewerkte gebruikersinterface en de nieuwe functionaliteit in AutoCAD LT 2011 bijdragen aan productiviteitsverbeteringen die variëren van 16 tot 90 procent, met een algehele productiviteitsverbetering van 44 procent. De prestatieverbeteringen die in het onderzoek geconstateerd zijn, betreffen onder andere:


* 66 procent productiviteitsverbetering dankzij de nieuwe blok-editor.
* 43 procent hogere productiviteit dankzij de grafische gebruikersinterface.
* 36 procent hogere productiviteit dankzij de mogelijkheid om voorbeelden van arceringen weer te geven en de transparantie te beheren.
* 46 procent productiviteitsverhoging dankzij de tools voor gripbewerking voor het aanpassen van de hoek en de oorsprong van arceringspatronen.
* productivititeitsverhoging van 40 tot 92 procent dankzij de functie voor PDF-underlay.

De tests van AutoCAD LT 2008 werden uitgevoerd op een 2 jaar oude computer met Windows XP, de tests met AutoCAD LT 2011 op een instapwerkstation van HP met Windows 7. Hoewel het onderzoek niet gericht was op de hardware of het besturingssysteem, is aannemelijk dat de verbeterde prestatie- en navigatietools van Windows 7 bijdragen aan verdere productiviteitsverbeteringen.

"Met de 2011-versie van AutoCAD LT trekken we onze investeringen door in nieuwe hulpmiddelen die snel kunnen worden geleerd en die een grote impact hebben op het dagelijkse werk", aldus Guri Stark, Autodesk vice president, AutoCAD en Platform Products. "Dit onderzoek toont aan dat AutoCAD LT 2011 vervolg geeft aan de reputatie van Autodesk van productiviteitsbevorderende partner, met oplossingen die de dagelijkse taken efficiënter maken en ontwerpers helpen om hun ideeën met optimale productiviteit uit te voeren."


---




Ingezonden persbericht