Gemeente Den Haag

Persbericht

Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Den Haag, 13 oktober 2010

Veel animo voor eerste ondernemersmarkt Den Haag Zuidwest

Op dinsdagavond 12 oktober vond in Den Haag Zuidwest voor de eerste keer een ondernemersbijeenkomst plaats, speciaal voor ondernemers uit dit deel van de stad. Ruim 100 ondernemers kwamen naar de oude Mondriaanschool aan de Bentelostraat en bezochten de informatiemarkt en de workshops. Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken Werkgelegenheid en Economie) opende de bijeenkomst en toonde zich enthousiast over de opkomst: "Hieruit blijkt dat er bij de ondernemers in Zuidwest behoefte is om elkaar te ontmoeten. Het is een goede ontwikkeling voor de toekomst, want een stevig netwerk tussen ondernemers versterkt de wijkeconomie en maakt de wijk gezond."

Netwerken en kennis opdoen

Aanleiding voor de ondernemersbijeenkomst was een onderzoek waaruit bleek dat er in Den Haag Zuidwest meer ondernemers zijn dan gedacht. Deze ondernemingen zijn echter vaak onzichtbaar. Belangrijkste doel van de ondernemersmarkt was, behalve kennis opdoen, ondernemers met elkaar in contact te brengen.

De organisatie was in handen van de Gemeente Den Haag in samenwerking met tal van instanties die belangrijk zijn voor goed ondernemerschap. Op de informatiemarkt stonden o.a. Steenworp vestigingsadviseurs, het Ondernemersportaal, de belastingdienst, het werkgeversservicepunt, en de corporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia. Daarnaast waren er een aantal interessante workshops met thema´s als 'Ondernemen in zwaar weer', 'Microkredieten', 'Succesvol ondernemen' en 'Netwerken' door de bekende spreker Jochem Klijn.

Blijf op de hoogte via LinkedIn

De gemeente wil in de toekomst netwerkborrels en bijeenkomsten blijven organiseren voor ondernemers in Den Haag Zuidwest. Op LinkedIn kunt u zich aanmelden voor de groep Ondernemerschap in Den Haag Zuidwest via http://linkd.in/9rfB2S