Persbericht

14 oktober, 2010

Cognizant introduceert wereldwijd risk-engineeringplatform voor Torus Insurance

~ Internationaal opererende verzekeraar werkt samen met Cognizant om risk-engineering services aan interne en externe klanten te versterken ~

Cognizant, dienstverlener in IT-consultancy, technologie en business process outsourcing (BPO), heeft de ontwikkeling en introductie bekendgemaakt van een wereldwijd risk-engineeringplatform voor Torus Insurance.

Het nieuwe platform stroomlijnt het analytische risk-engineeringproces van Torus en maakt een betere risicodifferentiatie met een uiterst nauwkeurige prijsstelling mogelijk. Dit verbetert niet alleen de dienstverlening aan kopers en tussenpersonen, maar ook de operationele efficiency en effectiviteit. Daarnaast zullen de intuïtieve interface en gebruiksvriendelijke rapporten de consistentie, betrouwbaarheid en beveiliging van risicogerelateerde data verbeteren en de gebruikerservaringversterken.

"Dit door Cognizant ontwikkelde platform is een belangrijke stap in ons streven Torus in de markt te zetten als een toonaangevende schadeverzekeraar met een sterke focus op risicodifferentiatie via engineering en actuariële analyse van het hoogste niveau," aldus Bob Klepper, Chief Underwriting Officer voor Global Property bij Torus.

"Onze relatie met Cognizant begon in augustus 2009 met een consultancyovereenkomst en heeft zich sindsdien naar diverse terreinen uitgebreid," zegt Jeff Smith, Group Chief Information Officer bij Torus. "Wij hebben destijds gekozen voor Cognizant vanwege de adviserende aanpak, de mogelijkheden voor applicatieontwikkeling en de specifieke expertise voor het ontwikkelen van kritische bedrijfsapplicaties voor internationaal opererende verzekeraars. Cognizant neemt end-to-end verantwoordelijkheid op zich, van het bepalen van de IT-blauwdruk, het ontwerpen van de gebruikerservaring, het bouwen van het systeem, tot het verlenen van ondersteuning voor de postproductie. Hierdoor hebben wij een applicatie kunnen samenstellen die ons een beter zicht geeft op de risicoacceptatie, de productiviteit verbetert en de beleving van Torus bij klanten en tussenpersonen versterkt."

"Wij zijn blij dat we dit futuristische risk-engineeringplatform voor Torus met succes hebben ontwikkeld en geïntroduceerd," aldus Sanjiv Gossain, senior vicepresident en hoofd van de Britse en Ierse activiteiten voor Cognizant. "Het succes van deze overeenkomst is een bewijs van onze mogelijkheden op het gebied van consulting, domeinen, bedrijfsanalyse, ontwikkeling en levering. Onze solution accelerators richten zich op informatie over verzekeringsrisico's. Hierdoor konden wij een oplossing leveren waarmee Torus complexe bedrijfstakgegevenssystematisch kan analyseren en tegelijkertijd een forse efficiencyslag kan maken. Wij hopen onze relatie met Torus verder te versterken door het ontwikkelen van de portal voor klanten en tussenpersonen, die deel uitmaakt van de volgende release van het product."