Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



Handhavingsactie fietswrakken

14 oktober 2010

Begin oktober heeft het stadsdeel in Holendrecht een handhavingactie op fietsen gehouden. Het ging fietsen die vaststonden aan gemeente-eigendommen en om fietsen die als `wrak' konden worden bestempeld. Aanleiding voor de actie waren klachten van bewoners. Het doel: een schone, opgeruimde buurt.

Resultaat
Een kijkje in de buurt voorafgaand aan de actie wees uit dat het ging om 80 fietsen/fietswrakken. Deze fietsen kregen een sticker met een waarschuwing voor de bezitters: als dit je fiets is, haal hem weg of ruim hem op binnen 14 dagen, anders doen wij dat.

Vervolgens hebben 41 eigenaars hun fietsen zelf weggehaald. Daarna hebben de handhavers 24 fietsen die vastzaten aan gemeente-eigendommen (zoals lantaarnpalen) losgeknipt en naar het AFAC gebracht, evenals de 15 fietsen(wrakken) die onbeheerd waren achtergelaten.

Fiets kwijt?
Het kan zijn dat de actie u is ontgaan. Bent u de eigenaar van een verwijderde fiets en wilt u uw fiets terug? U kunt hem ophalen bij het AFAC fietsdepot op Bornhout 8 in het Westelijk Havengebied. Kijk eerst op www.afac.amsterdam.nl of bel naar 020 334 4522 voor de voorwaarden.


---