Dura Vermeer

Zoetermeer - 29 juni 2010

Creative Valley genomineerd voor Nationale Staalprijs 2010

Creative Valley, een realisatie van Dura Vermeer Bouw Houten, is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2010 in de categorie Utiliteitsbouw.

In totaal zijn 15 projecten genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2010, de tweejaarlijkse prijs van Bouwen met Staal. Alle ingezonden projecten zijn in 2008 of 2009 (nagenoeg geheel) voltooid. Ze staan in Nederland óf in het buitenland. Bij de projecten over onze landsgrenzen heen is een Nederlands staalconstructiebedrijf betrokken. De inzendingen nemen deel in één van de vijf categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur, en karakteristieke stalen bouwdelen.

Uit de genomineerden in elke categorie kan de jury een winnaar kiezen. Welke dat zijn, maakt de juryvoorzitter, architect Hans van Heeswijk, bekend tijdens de Nationale Staalbouwdag 2010, op 14 oktober a.s. in Evenementenhal Gorinchem.

Creative Valley
Creative Valley (5.600 m2 bvo) werd eind 2009 door Dura Vermeer Bouw Houten opgeleverd en biedt onderdak aan bedrijven die een inspirerende werkplek ambiëren. Het gebouw is ontworpen door MONK Architecten + Paul van Dam Architect en is door zijn verschijningsvorm een "Cliff Hanger". Het utiliteitswerk is duurzaam ontwikkeld met gebruik van aardwarmte voor verwarming en koeling. Pieters Bouwtechniek Utrecht is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp en Bentstaal voor de staalconstructie.

Meer informatie
Voor nadere informatie: www.bouwenmetstaal.nl