KRO

KRO De Wandeling: Paul veroorzaakte een dodelijk verkeersongeluk

Uitzenddatum: 15/10/2010

Deze aflevering vormt een tweeluik met die van volgende week, waarin Wilma de moeder van het slachtoffer aan het woord komt.

In februari 2006 reed automobilist Paul op nog geen 200 meter afstand van zijn huis de 17-jarige bromfietser Mark aan. Mark was op slag dood. Paul had voorrang moeten geven, maar heeft Mark echt niet gezien. Wat gebeurt er met je als je de dood van een ander op je geweten hebt? In KRO De Wandeling van vrijdag 15 oktober vertellen Paul en Wilma, de moeder van Mark, over dit vreselijke ongeluk.

Paul rijdt 's avonds op een kruising op weg naar huis, als zijn auto iets omhoog komt en tot stilstand komt. Hij raakt volledig in shock als hij een jongen met zijn brommer onder zijn auto ontdekt. Paul heeft Mark absoluut niet gezien; 's nachts wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin hij Mark op het kruispunt aan het zoeken is. Zijn schuldgevoel is enorm.

Marks moeder Wilma is verdoofd bij het horen van het afschuwelijke bericht dat haar zoon het ongeluk niet heeft overleefd. Ze wil meteen de man ontmoeten die erbij betrokken was. Twee dagen na het ongeluk bezoekt Paul het gezin van Wilma.

Volgende week in KRO De Wandeling ontmoeten Paul en Wilma elkaar.

Hella van der Wijst gaat wekelijks op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die hun hart volgen. Daarbij doorkruist ze wandelend de mooiste natuurgebieden.

Uitzending vrijdag 15 oktober 2010 om 18.25 uur op Nederland 2