NCRV

Schepper & Co in het land

Een ongeluk komt niet alleen

Vrijdag 15 oktober
17.05 uur, Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land: het verhaal van Esther Oskam. Zij kreeg vijf jaar geleden borstkanker. Toen de diagnose gesteld werd bleek de ziekte al in een vergevorderd stadium. Esther werd na de behandeling naar huis gestuurd, maar met de boodschap dat de ziekte over een half jaar terug kon zijn. Thuis had ze echter nog meer tegenslagen te verwerken, zoals een depressieve man. Wat betekende dit voor haar geloof?

In het levensbeschouwelijke magazine Schepper & Co in het land wil de NCRV onderzoeken wat het betekent om in deze tijd protestant te zijn en laten zien hoe protestanten nu leven. Duidelijk zal worden hoe uiteenlopend zij denken en in het leven staan. Schepper & Co in het land laat het dagelijks leven zien door dit te verbeelden in reportages. Jacobine Geel speelt in deze reportages een verbindende rol.

Het programma kent een aantal vaste rubrieken, zoals de relisoap, die gedurende enkele weken mensen volgt die iets meemaken wat hen raakt in hart en ziel; de rubriek Wat vindt u? waarin protestanten antwoorden geven op een eigentijds dilemma en de rubriek Gert en Gerrie waarin twee vaste commentatoren het land in gaan om actuele gebeurtenissen en evenementen op het gebied van geloof en samenleving te verslaan.