Gemeente 's-Hertogenbosch

11-10-2010
Bossche week van de geschiedenis

15 tot en met 24 oktober
's-Hertogenbosch staat van 15 tot en met 24 oktober in het teken van de Bossche Week van de Geschiedenis. In deze ruime week zijn diverse evenementen gepland die aansluiten bij het jaarthema `Dat gaat naar Den Bosch toe'. Alle evenementen dragen het keurmerk van De Tijdreiziger. Dat betekent dat het allemaal gratis, leuke en leerzame uitjes zijn, voor geschiedeniskenners en liefhebbers en voor de jeugd die nog maar net bezig is zelf geschiedenis te schrijven.

Op en rond de markt maken jong en oud kennis met de invloeden die de vele `vreemdelingen' in onze stad hadden en hebben. De Tijdreiziger laat zien wat zij betekenen voor bijvoorbeeld ons eten, onze cultuur, de handel en het vervoer.

* Programma van de Bossche Week van de Geschiedenis

De Tijdreiziger is een initiatief van de gemeentelijke werkgroep Stedelijke Historische Presentatie die zich inzet voor het dichter bij het publiek brengen van de cultuurhistorie van 's-Hertogenbosch. De werkgroep wordt voorgezeten door stadsarchivaris Rolf Hage. Coördinator en contactpersoon van De Tijdreiziger is Rob van de Laar, hoofd externe dienstverlening van het Stadsarchief. Voor de programmering van de Week van de Geschiedenis hebben het Stadsarchief en de Openbare Bibliotheek nauw samengewerkt.

* Zie ook: www.detijdreiziger.nl