Tweede Kamer der Staten Generaal

Conferentie mensenhandel

De vaste commissie voor Justitie en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel organiseren op 15 oktober in de Tweede Kamer een internationale conferentie over mensenhandel `Monitoring mechanisms in the fight against human trafficking'. De conferentie heeft plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Aan de conferentie nemen de nationale rapporteurs en parlementariƫrs uit de EU-lidstaten deel. De deelnemers spreken onder meer over mensenrechten, vervolging en internationale samenwerking om mensenhandel te bestrijden. Tevens presenteert de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, mevrouw Dettmeijer-Vermeulen het rapport `Tien jaar Nederlandse Rapporteur Mensenhandel'. Het doel van de conferentie is om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens de conferentie worden inleidingen verzorgd door mevrouw Dettmeijer-Vermeulen, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en mevrouw Arib, de fungerend voorzitter van de Kamercommissie voor Justitie. De heer Bolhaar, hoofdofficier van Justitie in Amsterdam en voorzitter Task Force Aanpak Mensenhandel, is dagvoorzitter.