Gemeente Midden-Delfland

Werkzaamheden Hondenbotrotonde vanaf 15 oktober

De gemeente Midden-Delfland is, samen met Rijkswaterstaat en gemeente Maassluis, in augustus gestart met de aanleg van de Hondenbotrotonde. De werkzaamheden omvatten onder andere het verwijderen van het bestaande asfalt, de aanleg van een riolering, het aanbrengen van nieuwe verhardingen, openbare verlichting en bewegwijzering en de aanleg van nieuwe groenvoorziening in de bermen.

In het weekend van 24 tot en met 26 september is aan de zijde van Maasland de helft van de Hondenbotrotonde aangelegd. In het weekend van 15 tot en met 17 oktober wordt aan de zijde van Maassluis de tweede helft aangelegd.
In november wordt de deklaag in een weekend aangebracht.

Verkeersmaatregelen
Tijdens het weekend van 15 t/m 17 oktober is de doorgang onder de A20 gestremd. Dit betekent dat het verkeer vanuit Maasland richting Rotterdam via afrit 6 van de A20 (Coldenhove) omgeleid wordt. Het verkeer uit Maassluis met bestemming Naaldwijk wordt via afrit 8 (Vlaardingen-West) omgeleid. Voor het langzame verkeer is er in deze weekenden geen stremming. Zij kunnen tijdens de afsluiting gebruik maken van de bestaande verbindingen via de Kortebuurt en het Veilingpad.

Openbaar vervoer
Alle busdiensten blijven gedurende de werkzaamheden de normale diensten rijden. Wel worden rondom de aan te leggen rotonde kleinere busjes ingezet. âVoorbij de Vermeerlaanâ tijdens de weekendafsluiting te vervallen. Reizigers worden naar de halte âP.C. Hooftlaanâ verwezen. Met betrekking tot lijn 86 van Veolia vervallen er geen haltes. Wel zal deze lijn vanaf Naaldwijk worden gereden met kleiner materieel. Er wordt daarmee via een andere route naar busstation Maasland-viaduct gereden.

Bereikbaarheid Shell-pompstation, Eatpoint en ât Sonnetje Zowel het Shell-pompstation als ât Sonnetje en Eatpoint blijven tijdens de werkzaamheden open en bereikbaar. Voor de bereikbaarheid tijdens de weekendwerkzaamheden in september en oktober kunt u de aangegeven omleidingroutes volgen. De genoemde bedrijven staan hierop apart aangegeven.

Informatie op de internetsite
Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van de gemeente, www.middendelfland.nl > Home > Inwoners & Ondernemers > Verkeer & Vervoer > Wegwerkzaamheden
Â

Omleiding Hondenbotrotonde - tekening