Universiteit van Tilburg

Persbericht 13 oktober 2010

Universiteit van Tilburg legt eerste steen Facultyclub

Op vrijdagmiddag 15 oktober legt de Universiteit van Tilburg de eerste steen voor de Facultyclub. Halverwege 2011 wordt de Facultyclub in gebruik genomen voor bijeenkomsten van personeel van de UvT en hun relaties.

De Facultyclub wordt een representatieve gelegenheid voor Tilburg University en TIAS-Nimbas, waar wetenschappers hun gasten kunnen ontvangen in een stijlvolle omgeving. Dat biedt antwoord op de groeiende behoefte aan zo'n faciliteit en is tevens een oplossing voor het tekort aan vergadermogelijkheden op de campus. Daarom is besloten op de plek van de voormalige dienstwoning een nieuwe facultyclub te bouwen. Bij de vormgeving van het gebouw hebben de Bedaux-gebouwen op de campus als inspiratie gediend; mede daardoor wordt de Facultyclub een landmark aan het begin van de Esplanade. De Uvt heeft gekozen voor een strakke tijdloze uitstraling die opgaat in zijn natuurlijke omgeving. Het gebouw wordt voorzien van duurzame materialen en technische installaties. De Facultyclub biedt naast de mogelijkheid van vergaderingen en ontvangsten ook ruimte voor seminars, lunches, diners en recepties. Gebruik van de Facultyclub is exclusief voor onderdelen en medewerkers van de universiteit en hun relaties, en voor TIAS-Nimbas.

De pers is bij de eerste-steenlegging van harte welkom. De bijeenkomst begint om 16.00 uur in de kleine foyer in het Cobbenhagegebouw. Vandaar lopen we gezamenlijk naar de bouwplaats. Daarna brengen we afhankelijk van het weer in het Cobbenhagengebouw of op de bouwplaats een toast uit op de toekomst van onze Facultyclub. Wij presenteren op 15 oktober tevens de toekomstige menukaart van de Facultyclub. U krijgt dus letterlijk een proeve van de kwaliteit die wij zullen gaan aanbieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Walther Verhoeven, woordvoerder Universiteit van Tilburg, telefoonnummer 013 466 2659 of 0653 711 689 of op walther.verhoeven@uvt.nl.

UvT Communicatie & Marketing Aan-/afmelden Experts & expertise Archief persberichten Zoeken