NCRV

Altijd Wat

Topkok Pierre Wind schotelt afgekeurd voedsel voor

Vrijdag 15 oktober 2010
20.55 uur, Nederland 2

In het NCRV-programma Altijd Wat zit vrijdag opiniemaker Naema Tahir (schrijfster en juriste) aan tafel bij Ghislaine Plag. Zij geeft haar visie op de volgende reportages en onderwerpen:

Het is een bekend fenomeen: de koelkast uitmesten en er dan achterkomen dat de kaas over datum is, het pak melk bol staat en de broccoli geel begint te kleuren. De gang naar de afvalbak is dan snel gemaakt. âDumpster diversâ maken er een sport van voedsel uit afvalbakken te halen voor een lekker maal. In het kader van Wereldvoedseldag (zaterdag 16 oktober) gaat Altijd Wat op strooptocht met twee dumpster divers en bereidt kok Pierre Wind van de opbrengst een maaltijd.

De Altijd Wat Wijzer stelt deze keer de vraag: waarom bestaat honger nog? We produceren wereldwijd voldoende voedsel voor 12 miljard mensen, terwijl er nog geen 7 miljard mensen op aarde leven. Toch hebben 925 miljoen mensen ter wereld honger, waarvan er 36 miljoen dood gaan. Hoe kan dat?

Is voetballer Nigel de Jong een crimineel? Volgens voetbalcriticus Hugo Borst wel. De Jong raakte in opspraak na een harde tackle waarbij een tegenstander een dubbele beenbreuk opliep. De rubriek Feit of Fictie zoekt uit of Nigel de Jong voor de tackle veroordeeld kan worden.

En in de rubriek 'Zing, vecht, huil' zoals elke week de zoektocht van iemand naar de zin in zijn of haar leven. Deze week: muziekleraar en componist Ad Maas. Hij is bezig met een Renaissance of Light-spektakel ter afscheid van de gloeilamp die in 2012 wordt verboden. Zijn ouders hebben elkaar bij Philips ontmoet. Maas draagt de gloeilamp dan ook een warm hart toe: âZonder gloeilamp bestond ik niet.â