Gemeente Almere

Opening Tentoonstelling `De Onderste Steen Boven'

14-10-2010

Casa Casla Wethouder Berdien Steunenberg, beheer, leefomgeving en cultuur, opent vrijdag 15 oktober om 16.00 uur in cASLA de tentoonstelling: `De Onderste Steen Boven', archeologische steentijdvindplaatsen herkenbaar in Almere.

De tentoonstelling `De Onderste Steen Boven' toont ontwerpideeën voor het herkenbaar inrichten van archeologische steentijdvindplaatsen in Almere. In Almere willen we de belangrijkste archeologische vindplaatsen bewaren. Om deze bijzondere plekken herkenbaar te maken in de wijk, krijgen zij een speciale groeninrichting.

`Vertaling' archeologisch verhaal

Drie koppels ontwerpers van stedenbouw en landschap van de gemeente Almere bogen zich over de vraag hoe zij het archeologisch verhaal konden vertalen in de inrichting van nu. Elk koppel werkte zijn ideeën uit voor vindplaatsen in drie verschillende voorbeeldgebieden in Almere, met hulp van een visie en toolbox die speciaal voor dit doel zijn gemaakt.

Mening gevraagd!

Elke bezoeker kan op de tentoonstelling zijn mening geven over de ontwerpen. Graag willen we weten of we met deze ontwerpen op de goede weg zitten. Worden de vindplaatsen in de wijk straks herkenbare plekken waar Almeerders graag tijd doorbrengen? Of is er meer nodig en zo ja, wat dan?

Openingstijden

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 15 oktober tot en met 13 november, op dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur bij CASLA in Almere Centrum, aan het Weerwaterplein 3.

Meer informatie over de openingstijden: www.cASLA.nl Meer informatie over de archeologietentoonstelling en contactgegevens: www.almere.nl/archeologie

De tentoonstelling `De Onderste Steen Boven' is gemaakt in opdracht van Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere in samenwerking met Stedenbouw en Landschap, gemeente Almere; Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap van Almere (cASLA); tsdesign; Weleer, erfgoedcommunicatie, presentatie en advies.