FNV KIEM

Finalisten Amsterdamse Popprijs 2010 bekend

vrijdag 15 oktober 2010

Na twee opwindende halve finales in Paradiso zijn de zes finalisten van de Amsterdamse Popprijs 2010 bekend. De eerste halve finale in Paradiso werd overtuigend gewonnen door Aïscha. De tweede halve finale werd gewonnen door Yori Swart. De jury kende wild cards toe aan The Amsterdam Funk Connection, Glorybox, Junkbeat & The Don't Touch My Croque-Monsieurs. Met deze line up belooft het zaterdag 13 november in de Melkweg een gevarieerde finale te worden.

Finale
De bands worden tijdens de finale door de jury beoordeeld op techniek, originaliteit, creativiteit en podiumpresentatie. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket dat bestaat uit een waardecheque van EUR 500 te besteden bij Dijkman Muziekinstrumenten, studiotijd bij Studio peggy51, promo cd's van Fonos.nl en diverse optredens. De winnaar is bovendien de Amsterdamse afgevaardigde voor de SENA Performers POPnl Award 2011.

Vijf voorrondes
Afgelopen september vonden vijf voorrondes van de Amsterdamse Popprijs plaats op diverse podia in Amsterdam. Van de dertig deelnemers gingen vijf voorronde winnaars en zeven bands via een wild card door naar de halve finales in Paradiso. De Amsterdamse Popprijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door de GRAP, organisatie voor de Amsterdamse popmuziek, en is inmiddels uitgegroeid tot de belangrijkste bandcompetitie van Amsterdam en omstreken. GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.