Duits-Nederlandse Handelskamer

Goed resultaat met een succesvolle vergadering

Den Haag, 12 oktober 2010.

Om bij een vergadering met Nederlanders en Duitsers tot een succesvol resultaat te komen moeten een aantal communicatieve grondbeginselen bekend zijn. Om deze te leren kennen organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op dinsdag 2 november 2010 van 9.30 tot 17 uur in Utrecht het seminar `Succesvol vergaderen met Duitse zakenpartners'.

Tijdens het seminar leren de deelnemers op welke manier ze een vergadering met Duitse zakenpartners succesvol kunnen laten verlopen. Daarbij leren ze met behulp van een praktisch voorbeeld een vergadering te plannen en later te analyseren. Zo kunnen klassieke valkuilen eruit worden gehaald. "De deelnemers zijn daarna in staat een vergadering hoogwaardiger en efficiënter door te voeren. Doel is ook dat de deelnemers aan de vergadering zich meer betrokken voelen en hun eigen inbreng kunnen geven", zegt Katja Schleicher, communicatietrainer bij Impact! en docente van het seminar. Daardoor kunnen de deelnemers in de toekomst bij hun eigen vergaderingen problemen voorkomen. Verder worden ook vragen naar richtlijnen voor succesvolle vergaderingen, verschillen en overeenkomsten in de benaderingswijze van Nederlanders en Duitsers en de mogelijkheden tot het verenigen van beide perspectieven beantwoord. "Het is in ieder geval belangrijk dat alle deelnemers voor een vergadering over alle informatie te beschikken om zo een succesvol verloop van een vergadering te garanderen", zegt Schleicher.

Het seminar richt zich op Nederlandse ondernemers, die regelmatig met Duitse handelspartners vergaderen evenals op ondernemers en medewerkers, die internationale vergaderingen beter willen voorbereiden, efficiënter willen laten verlopen en succesvol willen afhandelen. Het maximale aantal deelnemers is 15 personen. Partners van dit seminar zijn Impact! Communication Coaching en Markant Office Furniture in Utrecht.

De deelnamekosten bedragen 349,- euro (excl. BTW). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK), Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org.