Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.10 uur

Utrecht, 15-10-2010

Vrouw ernstig gewond

BREUKELEN Een vrouw werd op donderdagavond 14 oktober ernstig gewond op straat aangetroffen. Agenten hielden een man aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding dat een man zich verdacht gedroeg op het Bisschopswater. Agenten gingen ter plaatse, maar terwijl zij onderweg waren, kwam de melding binnen dat er een gewonde persoon op straat was aangetroffen. Naast meerdere politie-eenheden ging ook een ambulance ter plaatse.

Daar troffen zij een 63-jarige vrouw uit Breukelen aan. Zij was ernstig gewond. Gezien de ernst van het letsel en de gebrekkige straatverlichting werd ook de komst van de brandweer verzocht, om verlichting te plaatsen. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen.

Op basis van getuigenverklaringen hielden agenten in de omgeving een 39-jarige man uit Breukelen aan op verdenking van zware mishandeling c.q. poging tot doodslag. De politie zet het onderzoek voort.

Dubbele snelheid

MAARSSEN Een automobilist raakte in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Agenten zagen dat een automobilist met hoge snelheid over de Zuilense Ring reed. Zij gingen achter de automobilist aan en zagen dat hij de Rijksweg A2 op reed. Op het weggedeelte waar in verband met wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 70 km/u geldt, klokten de agenten hem op 140 km/u. De automobilist, een 33-jarige man uit Amsterdam, werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Gestolen auto

MAARSSEN Een automobilist werd op donderdagmiddag 14 oktober aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed.

Rond 16.30 uur zagen agenten een auto over de Zuilense Ring rijden. Uit navraag van het kenteken bleek dat te zijn vervallen. De bestuurder, een 41-jarige man uit Utrecht, werd aan de kant gezet. Bij onderzoek aan de auto zagen de agenten dat er een ander kenteken in de ramen van de auto was gegraveerd. Dit kenteken behoorde bij een auto die als gestolen te boek stond. Daarop werd de Utrechter aangehouden en de auto in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.