Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Taxichauffeur overvallen

Publicatiedatum: 15-10-2010 9:59:22

ARNHEM - Twee nog onbekende mannen hebben in de late avonduren van donderdag 14 oktober op de Jachthoornlaan in de Arnhemse wijk Het Dorp een 40-jarige taxichauffeur overvallen. De chauffeur zag echter kans te vluchten waardoor de daders het zonder buit moesten stellen.

De chauffeur nam even na tien uur vanuit de Arnhemse binnenstad twee klanten mee die naar de wijk Lombok wilden. Via de Amsterdamseweg reed de chauffeur de Jachthoornlaan op, waarna een van de twee klanten een vuurwapen trok; de chauffeur daarmee bedreigde en geld eiste. De chauffeur zag echter kans uit zijn wagen te stappen. De andere klant wist de chauffeur nog vast te pakken maar moest hem na een korte schermutseling laten gaan. Verderop trof de taxichauffeur een collega waarmee hij terug ging naar zijn taxi. Op dat moment zagen ze nog één van de twee daders wegvluchten richting de wijk Heijenoordseweg. De ander bleek al weg te zijn. Door de politie is nog vergeefs naar de daders gezocht.

Sporen
Van de overvallers is bekend dat het gaat om twee mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. De een zou een blanke man zijn met een petje en een bril op. De ander had een donker uiterlijk, kort zwart haar en droeg donkere kleding. De recherche heeft intussen een aantal sporen veiliggesteld en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (115448)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053