Rechtbank Arnhem


Gevangenisstraf van 24 maanden voor verboden wapenbezit

Arnhem, 15 oktober - De Arnhemse rechtbank heeft vandaag een 36-jarige man uit Tiel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk wegens bezit van wapens en explosieven.

In zijn loods werd in een ondergronds verstopte ton ruim drie kilogram springstof, een tiental slagpijpjes, een handgranaat, een handvuurwapen en in een lade klein kaliber munitie aangetroffen. Daarnaast werd in een tas op zijn kantoor een riotgun aangetroffen. Hoewel de man ontkent dat de aangetroffen spullen in de ton van hem waren, werd op het wapen in de ton zijn DNA aangetroffen waarvoor hij geen aannemelijke verklaring kon geven.

De officier van justitie had 18 maanden gevangenisstraf geëist maar de rechtbank vindt die eis onvoldoende recht doen aan de hoeveelheid wapens.

De grote hoeveelheid explosieven en de handgranaat kunnen niet anders bedoeld zijn dan daarmee zeer ernstig strafbare feiten te plegen. Daarnaast heeft de man geweigerd verder uitleg te geven van wie de goederen mogelijk wel zouden kunnen zijn.

LJ Nummer

BO0482

Zie het origineel
Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 15 oktober 2010 Naar boven