Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht, 15-10-2010

Toezicht houden Paardenmarkt en kermis

VIANEN De politie heeft bij het houden van toezicht en het handhaven van de openbare orde tijdens de Paardenmarkt drie mannen aangehouden. Het drietal, twee mannen van 20 en 21 jaar uit Vianen en een 27-jarige man uit Nieuwland, was betrokken bij ongeregeldheden op de Voorstraat.

Buiten deze drie aanhoudingen deden er zich geen noemenswaardige problemen voor. Er werd goed samengewerkt met het beveiliging- en horecapersoneel. Er werden 5 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed.

Bij kermissen treft de politie regelmatig op echt gelijkende nepvuurwapens aan. Ook in Vianen was dit zo. Deze imitatievuurwapens zijn illegaal en strafbaar op basis van de Wet Wapens en Munitie. Zij ogen namelijk bedrieglijk echt en zijn geschikt om er personen mee te bedreigen. Het ging om zwarte pistolen met het logo van Beretta en een laserstraal om op personen te kunnen richten. Aan de ouders/verzorgers wordt verzocht dergelijke imitatiewapens te vernietigen of deze, zonder dat dit gevolgen heeft, vrijwillig af te geven bij het politiebureau in Vianen.

Duizenden euros aan boetes

NIEUWEGEIN Een automobilist bleek op donderdagmiddag 14 oktober nog voor duizenden euros aan boets open te hebben staan.

Rond 15.25 uur zagen agenten een automobilist over de A.C. Verhoefweg rijden terwijl hij niet handenvrij aan het bellen was. Zij gaven hem een stopteken. De automobilist, een 29-jarige man uit Maarssen, kreeg een bekeuring. Na controle van zijn personalia bleek dat de man nog twintig boetes voor in totaal bijna 2800 euro open had staan. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Verkeerscontroles

HOUTEN De politie heeft op donderdag 14 oktober in de middag en avond op meerdere plaatsen een verkeerscontrole gehouden.

Op de Beusichemseweg kregen tien automobilisten een bekeuring voor te hard rijden. Op de Koedijk troffen 39 automobilisten een bekeuring onder hun ruitenwisser aan omdat zij in strijd met een parkeerverbod stonden geparkeerd. Een motoragent bekeurde 4 automobilisten omdat zij op de Randhoeve in strijd met een stopverbod geparkeerd stonden en een fietser omdat hij op de Randhoeve in het voetgangersgebied fietste. 31 Bestuurders negeerden op de kruising van de Utrechtseweg met de Rondweg het rode verkeerslicht en werden bekeurd. Tevens kregen daar tien automobilisten een bekeuring voor het niet handenvrij bellen.