Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.10 uur

Utrecht, 15-10-2010

Vrouw beroofd van haar tas

UTRECHT- Donderdagavond vond op de Marshalllaan een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer en konden twee verdachten ontkomen.

Rond 20.30 uur kreeg de politie een melding van een vrouw, dat zij zojuist voor haar huis aan de Marshalllaan was beroofd. Ter plaatse verklaarde de 35-jarige vrouw uit Utrecht dat zij haar auto voor haar huis had geparkeerd. Op het moment dat zij naar het portiek liep werd zij door twee jongens aangevallen. De jongens probeerden haar tas af te pakken.

Toen dat uiteindelijk lukte ging het tweetal ervandoor in de richting van de Bevinlaan, Nansenlaan en zo in de richting van een steeg van de Bernadottelaan. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district

Utrecht stad, tel. :0900 88 44.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober een man aangehouden omdat hij met ruim 120 km/u over de Cartesiusweg reed.

Tijdens een snelheidscontrole in de omgeving van de Cartesiusweg werd een bestuurder gecontroleerd. De 21-jarige bestuurder uit Woerden reed met 121 km/u langs de controlepost. Op de Cartesiusweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Van Hoornekade vond donderdagavond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Van Hoornekade. Ter plaatse troffen agenten en 24-jarige vrouw gewond op straat aan. Getuigen verklaarden dat een automobilist de vrouw tijdens het inhalen over het hoofd had gezien en vervolgens tegen de vrouw was aangereden. De 27-jarige automobilist uit Vianen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Brandstichting

UTRECHT Donderdagavond werd een bromfiets gestolen en in de brand gestoken op de Operettelaan. De politie zoekt getuige(n).

Een getuige belde omstreeks 22.35 uur de politie omdat hij zag dat een bromfiets in de brand stond in het Waterwinpark. Ter plaatse troffen agenten een bromfiets aan die volledig was uitgebrand. Het vermoeden bestond dat de bromfiets gestolen was. Na enige tijd kwam een 45-jarige man uit Utrecht op de agenten aflopen. De man gaf aan dat zijn bromfiets weggenomen was.

Uit onderzoek werd duidelijk dat het de bromfiets betrof die in de brand gestoken was. De politie zoekt getuige(n) die informatie hebben over mogelijk twee jongens die op de bromfiets gezien zijn. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.45 uur dat een automobilist het rode verkeerslicht op de Theemsdreef negeerde. De man kreeg een stopteken, maar reageerde hier in eerste instantie niet op. Uiteindelijk stopte hij wel. De agenten constateerden dat de

22-jarige man rondom dronken was. Hij werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 590 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een

proces-verbaal naar huis gestuurd.