Politie Drenthe

Vrijdag 15 oktober 2010

Provincie Drenthe, 15-10-2010

Verkrachtingsonderzoek dinsdag in Opsporing Verzocht

MEPPEL Het team dat de verkrachtingszaak van een 16-jarig meisje in het Ringpark onderzoekt, gaat komende dinsdag naar AVROs Opsporing Verzocht. In de uitzending, die om 21.50 op Nederland 1 begint, wordt een reconstructie getoond. Daarna wordt aan de hand hiervan een aantal vragen aan het publiek gesteld. Vrijdag worden overdag in Meppel de filmopnamen gemaakt voor de uitzending, onder meer op de plaats van het delict, het Ringpark.

Rijbewijzen ingevorderd

NIEUW BUINEN De politie heeft donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit Emmen. De man reed over de N379 toen hij ter hoogte van Eerste Exloërmond een lasercontrole passeerde. De man reed met een snelheid van 130 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Ter hoogte van Nieuw-Buinen kon de man worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Kort daarna passeerde een 51-jarige automobilist uit Tweede Exloërmond de lasercontrole met een snelheid van 132 km/u. In Tweede Exloërmond kon deze man worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor beledigen agent

EMMEN Agenten hebben donderdagavond een 25-jarige man uit Emmen aangehouden. De man stond met een aantal andere mannen in een portiek aan de Hoofdstraat en hinderde het passerende publiek. Toen de agenten de mannen vroegen te vertrekken, weigerde de 25-jarige man weg te gaan. Na nogmaals de man gesommeerd te hebben de plek te verlaten, schold de man één van de agenten meerdere malen uit. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bromfietser aangehouden

KLAZIENAVEEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige jongeman uit Klazienaveen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de jongeman met een hoge snelheid op zijn scooter rijden over de Langestraat. Ter hoogte van de Molenwijk WZ is de jongeman aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de jongeman te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies hij 515 ug/l (1,2 promille). De jongeman is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 41-jarige automobilist uit Haren aangehouden. De man reed over de Rondweg en viel op door zijn slingerend rijgedrag. Hierop werd de man aan de kant gezet voor een controle. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 255 ug/l (0,51 promille) bij de ademanalyse. De man kreeg een rijverbod van 1 uur. Tevens wordt er proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Beschonken man aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in een woning aan de Fokkingeslag een 22-jarige man uit Emmen aangehouden. De man was in beschonken toestand thuis gekomen waarna er een ruzie ontstond met de overige bewoners. Hierbij liep een 17-meisje letsel op aan haar pink. De beschonken man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder botst tegen boom

RODEN In de nacht van donderdag op vrijdag is een 50-jarige man uit Steenbergen gewond geraakt bij een ongeval. De man reed over de Norgerweg in de richting van Norg toen hij met de rechterzijde van de auto tegen een boom reed. Hij kwam midden op de weg tot stilstand. Toen agenten bij het ongeval arriveerden zat de man nog in de auto, maar kon zelf uitstappen. De man rook sterk naar alcohol, waarop de agenten de man hebben laten blazen. Doordat de man geen controle meer had over zijn lichaam, mislukte het blazen. Plots viel de man weg en zakte door zijn benen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het UMCG te Groningen. Daar is een bloedproef afgenomen.

Politie zoekt bestuurder en getuigen aanrijding ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie rond 04.40 uur de melding dat een goederentrein op een betonblok was gereden ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Spoorstraat. Ter plaatse bleek het betonblok een gele paal van de wegmarking te zijn. Er vielen geen slachtoffers en de trein bleef onbeschadigd. Deze paal stond op de middengeleider en is vermoedelijk door een aanrijding op het spoor terecht gekomen. Op deze plek zijn onderdelen van een voorkant van een Volkswagen Golf type 5 (kleur onbekend) gevonden. Vermoedelijk is de auto met de voorkant tegen de paal gereden en daarna doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto en naar mogelijke getuigen van dit ongeval. Anderzijds is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk een Volkwagen Golf type 5 gezien hebben met schade aan de voorzijde, welke er voorheen niet zat. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.