GroenLinks Waterland



GroenLinks voor revalidatiecentrum Katwoude

In de afgelopen raadsvergadering stond de afhandeling van het verzoek om vestiging van een revalidatiecentrum voor kankerpatiënten op het perceel Hoogedijk 7a/b te Katwoude op de agenda. Hieronder kunt u de bijdrage van GroenLinks aan het debat teruglezen.

GroenLinks kan niet instemmen met uw besluiten van 24 augustus jongstleden om geen medewerking te verlenen aan de vestiging van een revalidatiecentrum in Katwoude .

Daarvoor hebben we zeven argumenten.

1. Leegstand van panden dient zoveel mogelijk te worden tegen gegaan. Het onderhavige pand staat nu al enkele jaren leeg.
2. Er is op korte termijn geen andere realistische oplossing voor de leegstand in zicht, dan vestiging van een revalidatiecentrum voor kankerpatiënten op deze locatie.

3. Wij zijn zeer verheugd over dit initiatief en wensen dit initiatief van harte te ondersteunen. Het pand is volgens de initiatiefnemers qua ligging en voorzieningen uitermate geschikt voor de vestiging van een herstelcentrum.

4. De gemeente kan zelf besluiten tot een bestemmingswijziging die er toe leidt dat een dergelijk herstelcentrum er kan komen, middels het voeren van een projectbesluit of een herziening van het bestemmingsplan.

5. Wij zijn geen voorstander van grootschalige uitbreiding van Jachthaven De Zeilhoek.

6. Een besluit over uitbreiding is naar onze stellige overtuiging ook niet genomen. Hooguit is in een ver verleden de intentie uitgesproken om de capaciteit van jachthavens in Waterland uit te breiden, maar intenties zijn nog geen besluiten.
7. En tenslotte wij laten ons in onze beoordeling niet leiden door chantage met langdurige juridische procedures.

Om die reden hebben wij samen met Waterland Natuurlijk!, SP en CDA een motie voorbereid die beoogt om een dergelijk herstelcentrum op deze locatie middels een te voeren projectbesluit of herziening bestemmingsplan mogelijk te maken.

Frans Ronchetti

Raadslid GroenLinks Waterland