Vitens


Nieuwe Cannes-prijs voor corporate films naar Vitens

Utrecht, 15 oktober 2010 - De Cannes Corporate Media & TV Award `Dolphin' wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het jaarlijks terugkerend filmfestival heeft een internationale jury die voor deze eerste award 350 inzendingen uit 27 verschillende landen beoordeelde. Het Nederlandse drinkwaterbedrijf Vitens sleepte met haar inzending `Vitens Continues' een Zilveren Dolfijn in de categorie 'Internal Communication' in de wacht. De film is onderdeel van de corporate campagne van Vitens en spreekt de eigen medewerkers aan op de ambitie 'samen water betekenis geven'. De film verbeeldt de gezamenlijke inspanning van mensen, kennis en ervaring (gesymboliseerd door druppels water) die maakt dat schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk is. Ilse Beers (De Amsterdamse School) verzorgde het script, Ab Talmon (Talmon online storytelling uit Bilthoven) produceerde de film.

Moodclip
Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, koos voor een fundamenteel andere strategie en bedrijfsvoering. Vitens wil een krachtige maatschappelijk betrokken partner zijn. Hoe deel je deze strategie echter in eerste instantie met medewerkers uit alle geledingen van Vitens? De moodclip `Vitens Continues' brengt de maatschappelijke betrokkenheid over en spreekt medewerkers van Vitens aan op hun trots en uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van water. Vanuit deze kracht kunnen zij het verschil maken in Nederland en in de wereld.

Technologie voor volksgezondheid en milieu
Vitens besteedt veel aandacht aan technologie om de kwaliteit van drinkwater nog beter te monitoren en te verbeteren. Dit geldt ook voor het minimaliseren van de impact van drinkwaterwinning op de omgeving. Zo worden bijvoorbeeld reststoffen uit water teruggewonnen en worden de waterwingebieden van Vitens op duurzame wijze beheerd. Ook kan via een in eigen beheer ontwikkelde techniek gas uit drinkwater worden gewonnen en opnieuw worden gebruikt.

Kennis delen en internationaal verantwoording nemen Wereldwijd hebben 1 miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Via Vitens-Evides International, een samenwerking met collega-drinkwaterbedrijf Evides, stelt Vitens kennis en ervaring beschikbaar voor de verbetering van de drinkwatervoorziening elders in de wereld. Voor klanten die willen bijdragen aan drinkwater- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden is in 2004 het klantenfonds `Water for Life' opgericht. Met de bijdragen uit dit fond heeft Vitens al 626.000 mensen geholpen in Mozambique, Ghana, Vietnam en Mongolië.

Journalisten kunnen naar aanleiding van dit persbericht contact opnemen met de woordvoerders van Vitens via 088 884 7444.

Vitens is het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. We leveren topkwaliteit drinkwater aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven in de provincies Flevoland, Fryslân, Gelderland, Utrecht en Overijssel en gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Met circa 1.700 medewerkers, 100 productiebedrijven en een leidingnet van 47.500 kilometer wordt jaarlijks 350 miljoen m^3 water geleverd. De jaaromzet bedraagt ongeveer 450 miljoen euro. De aandelen van Vitens zijn voor 100% in handen van lokale en regionale overheden.