NN helpt ondernemer met online tool Mijn Risico

15/10/2010 10:55

Nationale-Nederlanden N.V.

Risico zelf dragen of verzekeren

Nationale-Nederlanden helpt ondernemers bij de keuze tussen risico nemen of verzekeren. Met de nieuwe online tool Mijn Risico op nn.nl krijgen ondernemers in een handomdraai inzicht in de risico's waarmee zij te maken hebben. Bedrijven kunnen hierdoor eenvoudig achterhalen welke risico's zij lopen, ze kunnen zelf beoordelen hoe groot deze zijn en besluiten of ze de risico's willen nemen. NN helpt ondernemers op deze manier tot een beter gefundeerd besluit te komen over wat ze willen verzekeren en wat niet.

In 'Mijn Risico' heeft NN de kerncijfers opgenomen van de bedrijfstakken horeca, transport, (detail)handel, zakelijke dienstverlening, medisch & zorg, metaal, groothandel en bouw. Zo zijn de branche specifieke risico's opgenomen, de omvang en impact van mogelijke schade en is onder meer het aantal branchegenoten dat zich voor een bepaald risico heeft verzekerd, te zien. Door het maken van bepaalde keuzes in het menu, ontsluit de ondernemer ter zake doende informatie, bijvoorbeeld op het gebied van inkomen of ziekteverzuim. Ook is te zien hoe branchegenoten de risico's voor hun bedrijf inschatten, waardoor een waardevolle benchmark ontstaat. 'Mijn Risico' is 24 uur per dag, zeven dagen per week te raadplegen.

Adriaan Frijters, directeur NN Zakelijk: "Wij bewijzen met 'Mijn Risico' een partner voor bedrijven te zijn. Zij kunnen gebruikmaken van onze decennialange ervaring met het inschatten van risico's en zijn daardoor in de gelegenheid hun eigen afwegingen beter te maken. Verzekeren of niet is zo een kwestie van een bewuste keuze en niet van het lukraak uitbannen van risico's. Dat is hoe ondernemen hoort te zijn."

De reacties op de komst van 'Mijn risico' zijn positief, blijkt uit een eerste onderzoek van Nationale-Nederlanden. Ondernemers geven daarin aan ook niet alle risico's te willen afdekken, maar zeggen er vaak bij dat zij in veel gevallen een betere informatiepositie willen om een verantwoorde afweging te maken. Nu ze kunnen profiteren van de kennis en expertise van Nationale-Nederlanden is het makkelijker om - samen met hun tussenpersoon- een beslissing nemen over het afsluiten van passende verzekeringen.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 165 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.





http://www.youtube.com/watch?v=MGxv1C4TY2s