Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer opgepakt na vernieling politieauto

Publicatiedatum: 15-10-2010 10:53:18

ARNHEM - Een 20-jarige Arnhemmer is donderdagavond 14 oktober op de Bakkerstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens het vernielen van een politiewagen. Agenten zagen de man even voor tien uur over de straat rennen. Bij het passeren van de politiewagen sloeg hij op de voorruit, die daardoor brak. De Arnhemmer werd meteen aangehouden en vond het daarbij nodig de agenten te beledigen en te bedreigen. De man, kennelijk onder invloed van alcohol, is ingesloten. (115444)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Voetganger overleden na ongeval met auto

Publicatiedatum: 15-10-2010 10:57:32

EDE- Een 39-jarige Edenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag 15 oktober om het leven gekomen bij een botsing met een auto op de Rijksweg N224. Het slachtoffer overleed, als gevolg van zijn verwondingen, in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Een getuige meldde rond kwart over één dat hij plotseling een persoon te voet de weg over had zien steken op de Rijksweg N224, net na het restaurant de Planken Wambuis in de richting van Ede. De getuige kon door een snelle reactie de persoon ontwijken en meldde het voorval direct bij de politie. Kort hierna kwam een 20-jarige Renkumse bestuurder aangereden. Hij kon ondanks een snelle remactie niet voorkomen dat het slachtoffer werd aangereden. De Edenaar is met ernstig letsel aan onder meer zijn hoofd meegenomen door het ambulancepersoneel naar het Radboud ziekenhuis. De verkeersongevallenanalyse is een aantal uren bezig geweest met het onderzoek om de toedracht te kunnen achterhalen. Het onderzoek heeft op dit moment nog niet kunnen uitwijzen wat de oorzaak van de botsing is geweest. De Rijksweg N224 was vannacht enige uren afgesloten. (115476)