Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 15-10-2010

Gestolen scooter terug

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 14 oktober twee jongens van 15 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal c.q. heling van een scooter.

Een jongen (gegevens onbekend) zag rond 13.00 uur ter hoogte van de Zangvogelweg de scooter van een familielid staan. De scooter was in september gestolen. Getuigen hadden gezien dat de twee 15-jarige Amersfoorters de scooter parkeerden en een nabijgelegen school in liepen. Daarop werden de twee aangehouden door een medewerker van de school en werd de politie gebeld. De twee jongens zijn meegenomen naar het bureau en werden de ouders van in kennis gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vermoedelijke drugsdealer aangehouden

AMERSFOORT Op donderdag 14 oktober heeft de politie een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Agenten zagen rond 13.30 uur de verdachte in een bossage ter hoogte van de Wielewaalstraat iets geven en/of krijgen van een andere, onbekend gebleven persoon. Daarop spraken ze de man aan, die er vervolgens vandoor wilde gaan. Daarop werd hij aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar de verdachte kon uiteindelijk onder controle worden gebracht. Op de plek waar de man werd aangehouden werden een aantal wikkels gevonden, met daarin vermoedelijk harddrugs. De verdachte zit vast en de politie onderzoekt de zaak.

Valse naam en in bezit van drugs

AMERSFOORT Een 23-jarige vrouw uit Nijkerkerveen en een 27-jarige man uit Amersfoort zijn op donderdag 14 oktober aangehouden op verdenking van handel in drugs. De vrouw wordt tevens verdacht van het opgeven van een valse naam.

Agenten zagen rond 17.30 uur een auto op de Havik staan. Omdat de agenten het niet vertrouwden, werd besloten de bestuurster te controleren. De vrouw verklaarde te wachten op een familielid. Toen het familielid kwam aanlopen, bleek het om een bekende van de politie te gaan. Daarop controleerden de agenten de gegevens van de man en vrouw en van de auto. Daarbij gaf de vrouw een valse naam op. In de auto werd een geldbedrag aangetroffen en een aantal wikkels, vermoedelijk harddrugs. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook krijgt de vrouw een proces-verbaal omdat zij in eerste instantie een valse naam had opgegeven.