Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 oktober 2010

Rijden zonder geldig rijbewijs

Hengelo

Een 40-jarige automobiliste uit Hengelo reed op vrijdag 15 oktober omstreeks 01.00 uur door het rode verkeerslicht op de kruising Breemarsweg en de Haaksbergerstraat in Hengelo. Kort na de kruising stopte de vrouw en stapte uit de auto. Tegenover de agenten verklaarde de vrouw te rijden onder invloed van alcohol en gaf ze aan niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor en het doen van een blaastest. De blaastest wees 1,28 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010093417)

Rijden onder invloed van alcohol

Rijssen

Op donderdag 14 oktober omstreeks 22.55 uur is een 40-jarige automobilist uit Rijssen gecontroleerd op het gebruik van alcohol op de Karel Doormanstraat in Rijssen. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,37 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010093407)

Kopstaart botsing met letsel

Enschede

Op donderdag 14 oktober omstreeks 12.20 uur ontstond er een kopstaart botsing op de Oliemolensingel in Enschede. Ter hoogte van voetgangersoversteekplaats bij de Emte was een auto bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Enschede gestopt. De automobilist, een 68-jarige man uit Enschede, die hier achterreed merkte dit te laat op en botste op zijn voorganger. De automobiliste van de eerste auto is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010093208)

Huisverbod uitgereikt

Enter

Op donderdag 14 oktober heeft een 61-jarige man uit Enter een huisverbod opgelegd gekregen i.v.m. huiselijk geweld dat hij had geuit tegen zijn vriendin.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl (2010093075)

Hennepkwekerij ontmanteld

Enschede

Op donderdag 14 oktober omstreeks 10.20 uur is in een woning aan de Benninkstraat een droogruimte van een hennepkwekerij met henneptoppen aangetroffen en allerlei materialen die nodig zijn voor het opzetten van een hennepkwekerij. De spullen zijn in beslag genomen. (2010092584)

Winkeldief aangehouden

Almelo

Op donderdag 14 oktober omstreeks 19.50 uur is een 37-jarige man in een winkel aan de Vriezenveenseweg in Almelo aangehouden i.v.m. winkeldiefstal. De man krijgt een winkelverbod uitgereikt. De man is een veelpleger en is overgebracht naar het arrestantencomplex. (2010093363)

Resultaten controledag

Enschede/Haaksbergen

Donderdag 14 oktober 2010 heeft er weer een controledag in Enschede en Haaksbergen plaatsgevonden onder de naam "Zuidwestenwind". Ook dit keer werd er naast diverse afdelingen van de politie ook deelgenomen door de belastingdienst, de douane en handhavers van de gemeente.

Tussen 08.00 uur en omstreeks 22.00 uur werden er op diverse plaatsen in voornamelijk Enschede-Zuid, Enschede-West en Haaksbergen meerdere controles uitgevoerd.

In het kader van verkeerscontroles werden verscheidende processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, zoals niet dragen autogordel, geen goede kentekenplaat, niet handsfree bellen, gladde banden, hulpkoppeling, lekke uitlaat, geen APK, rijden zonder rijbewijs (ontzegging), rijden zonder geldig rijbewijs, rood licht, geen verzekering en losse landing. Twee voertuigen zijn buiten gebruik gesteld. Voor snelheidsovertredingen zijn 290 bonnen uitgeschreven. Tevens is er gecontroleerd op parkeergedrag. Er zijn diverse parkeerbonnen verstrekt. De plekken waar gecontroleerd werd was afhankelijk van o.a. de klachten uit de wijk en bij bijvoorbeeld winkelcentra en scholen.

Naast de politie deden ook de belastingdienst en de douane mee aan deze controledag en ook zij hebben op de diverse controleplaatsen meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen personen die nog een schuld hadden bij de belastingdienst. Vele duizenden euro's zijn geïnd. Zes voertuigen zijn direct door de belastingdienst in beslag genomen en afgevoerd.

De controles dragen bij aan een veiliger leefklimaat in Enschede en Haaksbergen. De controles zullen zeker worden voortgezet.

Rijden zonder geldig rijbewijs

Albergen

Een 56-jarige automobilist uit Albergen is op donderdag 14 oktober omstreeks 10.25 uur in Albergen aangehouden. De man reed in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (2010093159)

Aanhoudingen voor drugsbezit

Enschede

Op donderdag 14 oktober omstreeks 18.30 uur zagen agenten dat er op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede drugs gedeald werd tussen twee mannen. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. De dealer, een 18-jarige man uit Amsterdam had meerdere bolletjes drugs in zijn bezit. Deze zijn in beslaggenomen en de man is in verzekering gesteld. De koper, een 35-jarige man uit Enschede, had enkele bolletjes drugs in zijn bezit. Hij heeft afstand gedaan van de drugs en is heengezonden. (2010093347)

Controle op gestolen fietsen
Almelo
Politie Twente, team Almelo-Centrum en Stadstoezicht hebben gezamenlijk, donderdag 14 oktober gestalde fietsen in het centrum gecontroleerd of zij van diefstal afkomstig zijn. Deze controles zullen regelmatig gaan plaatsvinden. Vier fietsen stonden als gestolen gemeld. Eén fiets stond nog gestolen gemeld terwijl hij door de eigenaar weer was teruggevonden.

Toch gestolen? Doe aangifte!

De aangiftebereidheid m.b.t. fietsdiefstal is laag; te laag! Veel mensen denken dat er met de informatie in hun aangifte niets gedaan wordt. Dat is een misverstand. Alle gestolen fietsen worden opgenomen in een landelijke database, de politie krijgt zicht op hotspots, bij controles komen gestolen fietsen boven water, dieven en helers kunnen worden aangepakt en. de kans is groter dat uw gestolen fiets weer bij u terugkomt.

Noteer de gegevens van uw fiets

Mocht uw fiets toch gestolen worden, doe dan dus altijd aangifte! Dit kan eenvoudig via www.politie.nl of telefonisch via 0900-8844. Ook het afmelden is een kwestie van een telefoontje. Belangrijk is het om alle gegevens van uw fiets goed vast te leggen. Een gedetailleerde beschrijving van uw fiets verhoogt de kwaliteit van een aangifte en daarmee ook de kans dat de politie uw fiets kan opsporen en terug bezorgen. (2010093314)

Vermoedelijke drugsdealers aangehouden Enschede
Politie Twente heeft in de nacht van woensdag op donderdag 14 oktober, drie Enschedeërs aangehouden op de Zuiderval. Zij waren in het bezit van een dealerhoeveelheid cocaïne.

Omstreeks 00.45 uur geven surveillerende agenten op de Cromhofsbleekweg, een automobilist ter controle een stopteken. Hieraan geeft de bestuurder geen gehoor en gaat er met hoge snelheid vandoor. De agenten kunnen de automobilist op de Zuiderval tot stoppen dwingen, hierdoor raken beide auto's licht beschadigd. Als de agenten uit hun auto stappen om de bestuurder aan te spreken, stapt de bijrijder, een 31-jarige Enschedeër, uit de auto en gaat er ter voet vandoor. Hij kan even later worden aangehouden. De bestuurder, een 21-jarige Enschedeër en zijn passagier, een 28-jarige man eveneens uit Enschede, worden ook aangehouden. De 28- en 31-jarige mannen blijken in het bezit te zijn van harddrugs. Omdat de hoeveelheid ruim de gebruikershoeveelheid overschrijdt worden de mannen ervan verdacht drugs te dealen. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010093068)




Politie Twente