Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 15-10-2010

Vier arrestaties in horecanacht

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een goede sfeer. De politie verrichte in totaal vier arrestaties. Twee centrumbezoekers vonden het nodig agenten te beledigen, een man uit Hilvarenbeek mocht mee naar het bureau voor belemmering en het gedrag van een mede dorpsgenoot zorgde voor wanordelijkheden. Naast de aanhoudingen kregen 6 bezoekers een bekeuring voor uiteenlopende zaken zoals wildplassen en glas op straat.

Poolse automobilist overtreedt Opiumwet

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in de Boerhaavestraat een 27-jarige automobilist uit Polen aangehouden voor het bezit van drugs. Tijdens een verkeerscontrole troffen agenten bij de man een gripzakje hennep aan. Hierop de auto van de man gecontroleerd. Op de achterbank van zijn auto lag een tas gevuld met hennep. De drugs is in beslag genomen.

Tilburger opgepakt na onderzoek woninginbraak

TILBURG - De politie heeft gisteren een 18-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid aan een inbraak die op 07 mei jl. plaats vond in een woning in de Munnekeburenstraat. Bij de inbraak werd een auto, een Audi A4 buit gemaakt.

Op 07 mei jl. ontdekte een familielid de woninginbraak. Onderzoek wees uit dat de dader(s) via de eerste verdieping de woning binnen gekomen waren. Een ruit was geforceerd. In de woning werden diverse goederen buit gemaakt waaronder de autosleutels van de Audi die bij de woning geparkeerd stond. De politie onderzocht de inbraak. Het onderzoek wees in de richting van de 18-jarige. Met toestemming van de Officier van Justitie is hij gisteren aangehouden.

Politie en belastingdienst controleren gezamenlijk het verkeer

TILBURG / OISTERWIJK - De politie en de belastingdienst hebben gisteren tussen 17.00 uur en 22.15 uur gezamenlijk het verkeer gecontroleerd op zowel de Lovense Kanaaldijk in Tilburg als de Spoorlaan in Oisterwijk. Dee politie verrichte één arrestatie voor poging tot zware
mishandeling. Een 68-jarige Oisterwijker was het niet eens met de controle. Dit liet hij blijken door de agenten te beledigen. Tijdens het gesprek wat volgde reed hij achteruit. Achter de auto stonden op dat moment agenten die belast waren met de controle. Het lukte hen tijdig opzij te stappen om een aanrijding te voorkomen. Agenten openden vervolgens zijn portier waarop de man een slaande beweging maakte in de richting van het gezicht van de diender. De agenten hebben hem vervolgens uit de auto gehaald en aangehouden.

Medewerkers van de belastingdienst namen tbij de controle drie voertuigen in beslag en inden in totaal 1800 euro aan openstaande belastingschulden.

Politie onderzoekt overval op tabakszaak

TILBURG - De politie onderzoekt een gewapende overval die vanmorgen plaats vond in een tabakswinkel aan het Textielplein. Bij de overval raakte niemand gewond. De dader is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Agenten spoedden zich vanmorgen rond 09.15 uur naar het Textielplein waar een gewapende overval had plaats gevonden op een tabakswinkel. De omgeving werd afgezet waarop de buurt werd doorzocht. Een politiehond werd daarbij ingezet. Ter ondersteuning zette de politie het middel SMS-Alert in, met de tekst:

Tilburg textielplein overval met wapen, nederl man, 30 jr, grijze muts, zwarte bril, do. br. Haar, grijs geruite heupjas, spijkerbr.,
ongeschoren.

In de zaak bleek dat een onbekende man, wiens gezicht bedekt was de winkel was ingelopen. Op dat moment was er één medewerker aanwezig. Onder dreiging van een mogelijk vuurwapen eiste hij geld. Met een geldbedrag verliet hij vervolgens de zaak. De politie-inzet heeft nog niet geleid tot een aanhouding.

De politie vestigt de aandacht op een speciale bijeenkomst met betrekking tot overvallen en overvalpreventie. De avond wordt gehouden maandagavond 8 november 2010 in het regiokantoor van de Kamer van Koophandel in Tilburg en is speciaal bedoeld voor ondernemers en hun medewerkers. Het verminderen van de kans op overvallen en advies over hoe te handelen bij een overval komen die avond aan de orde. De bijeenkomst is een initiatief van de Kamer van Koophandel, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant (RPC) en gemeenten in de regio Tilburg. Aanmelden en meer informatie: http://www.rpcmiddenenwestbrabant.nl/

Vrouw (20) gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de Schouwburgring raakte een 20-jarige vrouw uit Tilburg gewond. Rond 16.30 uur stak ze te voet de Schouwburgring, ter hoogte van de wegwerkzaamheden over. Een auto, die bestuurd werd door een 21-jarige Tilburger reed op dat moment over de Schouwburgring, in de richting van de kruising met de
Noordhoekring. De bestuurder zag de vrouw te laat en kon een aanrijding met haar niet voorkomen. Het slachtoffer liep letsel op aan onder andere haar arm.

Auto buit na inbraak woning

OISTERWIJK - De politie onderzoekt een inbraak die vannacht tussen
01.00 uur en 07.15 uur heeft plaats gevonden in een woning aan de Pastoor van der Meijdenstraat. Bij de inbraak werd een auto, een Ford Focus C-Max, zwart van kleur met het kenteken 39-NN-RT buit gemaakt. Het voertuig staat landelijk gesignaleerd.

Opmerking leidt tot beroving

TILBURG - De politie onderzoekt een beroving die vanmorgen plaats gevonden heeft op het Sint Annaplein. Het slachtoffer, een 21-jarige Tilburger deed aangifte.

Het slachtoffer liep vanmorgen tegen 05.00 uur over het Sint Annaplein. Hij zag bij het park dat een groepje luidruchtige jongeren fietsen in de fontein gooide. Het slachtoffer maakte daar een opmerking over waarop hij zijn gsm pakte om de politie te informeren. Op dat moment keerde de groep zich tegen hem. Zijn gsm werd uit zijn hand geslagen en het slachtoffer mishandeld. Na de mishandeling raapte één jongen uit het groepje de gsm van de grond waarop de groep vertrok.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-10-2010 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |